Πάτμος: Πληρότητες σχεδόν στο 100% για Ιούλιο και Αύγουστο

Πάτμος: Πληρότητες σχεδόν στο 100% για Ιούλιο και Αύγουστο

Πάτμος: Πληρότητες σχεδόν στο 100% για Ιούλιο και Αύγουστο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 552 ΦΟΡΕΣ

Ανύπαρκτες είναι οι κρατήσεις για την Πάτμο την περίοδο του Πάσχα, λιγοστές για τον Ιούνιο και με πληρότητες σχεδόν στο 100% για τους μήνες αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο, όπως δήλωσε στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου Ιάκωβος Κουτλάκης.

Μάλιστα ο κ. Κουτλάκης απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να ανοίξει νωρίτερα την τουριστική αγορά στα νησιά που δεν έχουν κρούσματα κορωνοϊού και έχει εμβολιασθεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όπως είναι η Πάτμος. Πρόσθεσε δε ότι αν ήταν ανοικτά ο τουρισμός ή επιτρέπονταν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, το νησί της Αποκάλυψης ή αλλιώς η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, όπως αποκαλείται η Πάτμος, θα είχε κατακλυσθεί από κόσμο για το κατανυκτικό Πάσχα που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς για θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μοναδική τελετή του Νιπτήρος.

«Είμαστε σ’ ένα νησί, όπου δεν υπάρχει κορωνοϊός. Δεν υπάρχουν κρούσματα εδώ και αρκετό καιρό, για πολλούς μήνες δεν έχουμε ούτε ένα… Άλλωστε από την αρχή της πανδημίας, είχαμε ελάχιστα κρούσματα στην Πάτμο.

Είμαστε ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός και έτοιμοι να δεχτούμε τους τουρίστες. Ήδη έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό των κατοίκων και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό. Έχουμε κρατήσεις πολλές για Ιούλιο και Αύγουστο -είμαστε σχεδόν πλήρεις- και λίγες τον Ιούνιο, αλλά όλα εξαρτώνται από την πανδημία.

Για το Πάσχα, όμως, ενώ η Πάτμος είναι μοναδικός προορισμός για αυτές τις ημέρες, δεν έχουμε κρατήσεις, λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Θα έχουμε κίνηση το Πάσχα αν αρθεί το μέτρο. Για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση στην Κυβέρνηση, να ανοίξει την τουριστική αγορά στα νησιά που δεν έχουν κορωνοϊό και είναι εμβολιασμένο ένα ποσοστό του πληθυσμού», σημείωσε σχετικά ο κ. Κουτλάκης.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, γιατρός, Κώστας Κωτικώστας