Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Γ. Ιατρίδης: Έχουν γίνει ήδη παρεμβάσεις για την αναβάθμισή της

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει εκτός απροόπτου η Κοιλάδα των Πεταλούδων, και μάλιστα θα είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένη μετά τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από την ΔΕΡΜΑΕ σε όλους τους τομείς.

Μάλιστα τα έργα προγραμματίστηκαν εδώ και αρκετό καιρό εν μέσω πανδημίας στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της εταιρείας για τα ακίνητα που διαχειρίζεται, και μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρό της Γιάννη Ιατρίδη, το ενδιαφέρον εστιάζει σε αυτά που είναι επισκέψιμα.

Μιλώντας αναλυτικά για τις παρεμβάσεις στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, δήλωσε τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τις Πεταλούδες καταφέραμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Κατασκευάσαμε το ιατρείο, ασχοληθήκαμε με την προστασία των πρανών για την ασφάλεια των επισκεπτών, συντηρήσαμε ολόκληρη την πυρασφάλεια σε 5 χλμ έκταση, πήραμε νέες αντλίες, συντηρήσαμε όλες τις περιφράξεις, φτιάξαμε τον σταθμό πρώτων βοηθειών και νέες τουαλέτες στο κάτω πάρκινγκ.

Εκτιμώ ότι έγινε μία πολύ καλή παρέμβαση και συντήρηση, κάναμε νέα παγκάκια, τοποθετήσαμε νέα καλαθάκια και προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να λειτουργήσουμε. Επίσης κάναμε μελέτη υλοτομίας η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και περιμένουμε την εντολή δημοπράτησης για τον καθαρισμό των άρρωστων δέντρων που υπάρχουν μέσα στην Κοιλάδα, καθώς δημιουργούν πρόβλημα και στα υπόλοιπα.

Τη μελέτη την έκανε ειδικός δασολόγος και εκτιμώ ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί το έργο. Ξεκινήσαμε επίσης και κάναμε μία πολύ καλή δεντροφύτευση με τις οδηγίες δασολόγου και γεωπόνου, ενώ φυτέψαμε και στα πρανή διάφορα δέντρα, ώστε να αλλάξει η όψη της Κοιλάδας.

Αυτή τη στιγμή με ειδικά μηχανήματα καθαρίζουμε τις δεξαμενές και την Κοιλάδα. Η πρώτη δεξαμενή έχει καθαρίσει και έχει γεμίσει με νερό, η άλλη δεξαμενή καθαρίζεται. Τοποθετήσαμε επίσης και τα δίκτυα των οπτικών ινών τα οποία συντηρήσαμε από την αρχή όπως και τα δίκτυα της πυροπροστασίας. Βάλαμε νέες φωλιές, υπάρχει Wi-Fi σε όλη την κοιλάδα, ενώ ολοκληρώθηκε και το νέο site της Κοιλάδας προς ενημέρωση του κοινού».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι γίνονται επαφές με τα πρακτορεία που θα κάνουν τις εκδρομές για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες ώστε να μπορούν να εκδίδονται και ηλεκτρονικά εισιτήρια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης, όπως είπε, ολοκληρώθηκε και το φυλάκιο της πυροσβεστικής για να μπορέσουν τα στελέχη της ΠΥΡ να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να υπάρχει σωστή επίβλεψη της Κοιλάδας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη του μουσείου, η οποία βρίσκεται στην τεχνική υπηρεσία του δήμου για να ολοκληρώσει και τον προϋπολογισμό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον δρόμο διαφυγής που είναι επίσης στο πρόγραμμα να δημιουργηθεί αυτό προς το παρόν δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς το Κτηματολόγιο είναι κλειστό και δεν μπορεί να γίνει η απαιτούμενη έρευνα.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος