Αναμένεται απάντηση από το δασαρχείο για το πάρκο του «Θέρμαι»

Αναμένεται απάντηση  από το δασαρχείο  για το πάρκο του «Θέρμαι»

Αναμένεται απάντηση από το δασαρχείο για το πάρκο του «Θέρμαι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 672 ΦΟΡΕΣ

Την απάντηση της διεύθυνσης Δασών περιμένει η ΔΕΡΜΑΕ για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις εντός του πάρκου του «Θέρμαι», καθώς πρόκειται για δασική περιοχή και είναι η μόνη υπηρεσία η οποία μπορεί να υποδείξει τα έργα και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν εκεί.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης, υπάρχει ήδη συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται τότε θα ξεκαθαριστεί για ποια κτίσματα θα προχωρήσουν κατεδαφίσεις και ποια θα παραμείνουν ώστε να αξιοποιηθούν.

«Σε ό,τι αφορά το «Θέρμαι» θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία βάση ξεκινώντας από την αρχή. Προσπαθήσαμε να βρουμε τη διαδικασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Βρήκαμε μία διέξοδο μέσα από το ΣΧΟΠ, μας έδωσαν όλα όσα απαιτούνται και βγάλαμε αντίγραφα τη μέχρι τώρα αλληλογραφία.

Από τη διαδικασία μάθαμε ότι ούτε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έχει κάποια αρμοδιότητα ούτε η Αρχαιολογία, αλλά ο μόνος εμπλεκόμενος είναι η δασική υπηρεσία. Ζητήσαμε με έγγραφό μας από τη δασική υπηρεσία να μας απαντήσει ποιες ενέργειες μπορούμε να κάνουμε και ποιες όχι.

Μας απάντησε την περασμένη εβδομάδα και μας ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία όσον αφορά τα τοπογραφικά του ΕΟΤ. Ο τοπικός ΕΟΤ ανταποκρίθηκε άμεσα πήγε ο μηχανικός του δήμου και της επιχείρησης βρήκε τις φωτοτυπίες που ζητούσε η υπηρεσία για τα αρχικά σχέδια του «Θέρμαι» τα οποία τα ετοιμάζουμε μαζί με κάποια άλλα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητούν να τα στείλουμε στον ΕΟΤ για να μας δώσει την απάντηση τι είναι εφικτό και νόμιμο να κάνουμε εκεί» δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι το πάρκο είναι δασικό, και για οποιαδήποτε παρέμβαση εκτός από τα υφιστάμενα έργα πρέπει να γίνει ειδική μελέτη από δασολόγο βάσει του νόμου.
«Πρέπει να γίνει και τεχνική μελέτη από δασολόγο, για να έχουμε την απάντηση της υπηρεσίας. Είναι ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης, μέσα στο οποίο ο κόσμος πρέπει να μπει και να το βιώσει όπως και το πάρκο του Ροδινιού.

Εκτιμούμε ότι με ήπιες παρεμβάσεις θα μπορέσουμε να το αναδείξουμε, να το συντηρήσουμε, να είναι καθαρό για να είναι και λειτουργικό. Θα δούμε τι είναι εκεί παράνομο για να κατεδαφιστεί. Για όποια κτίσματα είναι νόμιμα έχουμε κάποιες σκέψεις αξιοποίησης».

Διαβάστε ακόμη

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Ρόδο για κακομεταχείριση ζώου

Απονομή Επαίνων & Βραβείων: Βιβλιοπεριπέτειες – Μικροί Λογοτέχνες

Γ. Νικητιάδης: Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην πλήρη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου