Γ. Ματσίγκος: Θετικός ο απολογισμός του «πειράματος» της Ρόδου

Γ. Ματσίγκος: Θετικός ο απολογισμός του «πειράματος» της Ρόδου

Γ. Ματσίγκος: Θετικός ο απολογισμός του «πειράματος» της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 600 ΦΟΡΕΣ

Τα κρούσματα θα κρίνουν την τουριστική χρονιά

«Το θετικό μήνυμα που άφησε πίσω του το πρόγραμμα φιλοξενίας των 189 Ολλανδών στη Ρόδο είναι ότι ακούστηκε το νησί μας σ’ όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος.

Ο κ. Ματσίγκος τόνισε πως «με αυτή την ειδική τιμή που έγινε, που δεν κάλυψε ούτε το κόστος λειτουργίας ξενοδοχείου, πρέπει να κρατήσουμε το θετικό μήνυμα που εστάλη πως προετοιμαζόμαστε και πως η Ρόδος θα ανοίξει. Ευνόησε για τους επισκέπτες αυτούς και το γεγονός πως είχαμε καλό καιρό και το ότι έφυγαν χωρίς κανένα κρούσμα Covid- 19 ανάμεσά τους.

Οι υπηρεσίες και η Ελληνική φιλοξενία τονίστηκε στις δηλώσεις τους, έστω και κάτω απο αυτά τα περιοριστικά μέτρα και δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί απο αυτούς επισήμαναν εμφατικά ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα, απόλαυσαν τον ήλιο της, μας κάνουν ευτυχισμένους. Μόνο αυτά τα μηνύματα να περάσουμε στο εξωτερικό αποτελεί έναν θετικό απολογισμό για τη Χώρα μας».

Πρέπει να βγούμε σύντομα από το «βαθύ κόκκινο»
Αναφερόμενος στην εικόνα που διαγράφεται για τη νέα τουριστική περίοδο στη Ρόδο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας, ο κ. Ματσίγκος είπε πως «περιμένουμε τώρα με το άνοιγμα της τουριστικής περιοδου στις 14 Μαΐου τους τουρ οπερέιτορ και τις αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν και με ποιες πληρότητες.

Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο «πράσινο» για να εκφραζόμαστε με μια αισιοδοξία. Είμαστε στο καθεστώς αυξημένης επιτήρησης-«βαθύ κόκκινο» και πρέπει να αλλάξει αυτό και σύντομα. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στη Ροδο είναι όσο το δυνατόν να εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα και να μηδενίσουμε τα κρούσματα ώστε ν’ ανοίξουν τα σύνορα, να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και να δουλέψει ο κόσμος.

Το ότι θα εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα και το προσωπικό που εργάζεται στον τουρισμό είναι κάτι πολύ θετικό και πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Άλλωστε είναι και ένας απο τους όρους που θέτουν πάρα πολλοί οργανισμοί και τουρ οπερέιτορ να είναι εμβολιασμένοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Άρα θα πρέπει να εμβολιαστούμε αφενός και να γίνουμε υγειονομικά «πράσινος» προορισμός».

Τέλος, ο κ. Ματσίγκος απαντώντας σε σχετική ερώτησή είπε πως ο «ρυθμός των κρατήσεων θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2020. Μέχρις στιγμής είναι πολύ λίγες. Θα κινηθούμε με τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής των τουριστών».

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού