Σχολικός αθλητισμός τέλος και για φέτος

Σχολικός αθλητισμός  τέλος και για φέτος

Σχολικός αθλητισμός τέλος και για φέτος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Άλλη μια σχολική-αθλητική χρονιά πάει στράφι εξαιτίας της πανδημίας, μην αφήνοντας η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα, ούτε καν των λυκείων, σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο.

Αυτό είναι πια δεδομένο από τη στιγμή που δεν έχει επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, ούτε «βγαίνουν» οι ημερομηνίες όσον αφορά τον χρόνο για την προετοιμασία από τα σχολεία και τις αρμόδιες Διευθύνσεις των απαραίτητων εγγράφων για τους μαθητές-αθλητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τον έως τώρα σχεδιασμό, οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου και τα σχολεία θα κλείσουν τέσσερις μέρες πριν. Λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη μας πως μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχα, δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι αγώνες, έστω στα ατομικά αθλήματα, όπως ο στίβος, όπου στα Δωδεκάνησα υπήρχαν παραδοσιακά πάρα πολλές συμμετοχές. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως στα ατομικά και τα ομαδικά αθλήματα διεξάγεται η α’ φάση σε επίπεδο νομού κι από κει και πέρα οι καλύτεροι προκρίνονται στη β’ σε επίπεδο περιφερειών και τέλος στην πανελλήνια για την ανάδειξη των πρωταθλητών.
Αγώνες στα Δωδεκάνησα δεν έγιναν ούτε πέρσι και αυτό είναι ό, τι χειρότερο, μιας και ο σχολικός αθλητισμός περνά στην απαξίωση. Τώρα, όσον αφορά τη μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όλα είναι ανοικτά κι αναμένεται να αναρτηθεί από το Υπουργείο η σχετική εγκύκλιος.

Το πιθανότερο είναι να ισχύσει το περσινό μοντέλο με το μπόνους από τις διακρίσεις των μαθητών-αθλητών στα πανελλήνια πρωταθλήματα των Ομοσπονδιών, όμως ερώτημα είναι και το πόσο επί τοις εκατό θα έχουν όσοι διακριθούν φέτος ή μετρήσει μια πανελλήνια νίκη τους πέρσι, ας πούμε.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων