Ψηφίστηκαν οι εισηγήσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Ψηφίστηκαν οι εισηγήσεις  για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Ψηφίστηκαν οι εισηγήσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

Οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο πλαίσιο συζήτησης της οριστικής μελέτης του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ψήφισαν τις δύο εισηγήσεις που κατατέθηκαν για το θέμα.

Ειδικότερα ψηφίστηκαν η εισήγηση που κατέθεσε ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης Πάνος Βενέρης καθώς και ο νομικός Μιχάλης Παπαγεωργίου, οι οποίοι μάλιστα πήραν τον λόγο και εξήγησαν στο σώμα το περιεχόμενό τους και τις επισημάνσεις τους αναφορικά με το περιφερειακό χωροταξικό, που συζητήθηκε για δεύτερη φορά.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα νησιά μας έχουν ανάγκη ρυθμιστικών διατάξεων που να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους και να προστατεύουν το περιβάλλον. Μίλησε μάλιστα για ανάπτυξη και ευημερία αλλά και παραμονή των κατοίκων στα νησιά μας

Σημειώνεται ότι επί του θέματος τοποθετήθηκαν και δήμαρχοι ενώ ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο σοβαρό αυτό ζήτημα έχουμε παρουσία. «Δεν έχουμε λείψει από καμία μάχη δεν τις φοβόμαστε» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το σερί των χαμένων ευκαιριών που είχε η περιοχή έπρεπε να σπάσει.

Πάντως με αφορμή τη συζήτηση για το περιφερειακό χωροταξικό σχέδιο, όπως είπε ο περιφερειάρχης, το Νότιο Αιγαίο εμφανίζεται στα μεγάλα ζητήματα εξαιρετικά συγκροτημένο, και έκανε λόγο για άψογη συνεργασία με την ΠΕΔ. «Είναι πληρέστατη η τοποθέτησή μας απολύτως εμπεριστατωμένη που στέλνουμε στην Αθήνα σε μερικές μέρες ενώνοντας τις δύο εισηγήσεις που ακούσατε. Τοποθετούν τα ζητήματα σε πραγματική διάσταση και αναδεικνύουν την νομική και οικονομική περιβαλλοντική και τεχνική διάσταση» είπε.

Όπως έκανε, μάλιστα γνωστό, θα περάσει και από το συμβούλιο της επικρατείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η περιοχή μας είναι η μόνη που καταθέτει τόσο εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, κάτι που μας δίνει περιθώρια επιτυχίας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη