Τραυματίστηκε από κροτίδα μια 13χρονη προχθές στη Ρόδο

Τραυματίστηκε από κροτίδα μια 13χρονη προχθές στη Ρόδο

Τραυματίστηκε από κροτίδα μια 13χρονη προχθές στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3614 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν ο ανήλικος που την έριξε, η μητέρα του και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που την πούλησε

Με παιδική κροτίδα που πέταξε συνομήλικός της, τραυματίστηκε – ευτυχώς – ελαφρά μία 13χρονη στη Ρόδο με αποτέλεσμα να συλληφθούν η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που πούλησε την κροτίδα στον ανήλικο καθώς και η μητέρα του!

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου και με αυτό ασχολήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας μετά από καταγγελία που έγινε από τη μητέρα της 13χρονης κοπέλας αλλά και την ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι από παιδική κροτίδα. Άμεσα οι αστυνομικοί άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση και τελικά στις 8 το βράδυ κατέληξαν ότι υπεύθυνος για τη ρίψη της ήταν ο 13χρονος και συνελήφθη η 40χρονη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Επίσης εντόπισαν και το κατάστημα από το οποίο ο ανήλικος είχε προμηθευτεί την κροτίδα το οποίο είναι καθόλα νόμιμο, ωστόσο η υπεύθυνη συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία καθώς πούλησε το συγκεκριμένο προϊόν σε άτομο που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες παιδικές κροτίδες διατίθενται ελεύθερα στην αγορά και νόμιμα.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα στη χώρα μας, κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανηλίκους. Συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:
• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

• Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου θα συνεχιστούν αμείωτα, σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων - βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω