Είκοσι δύο φιάλες οξυγόνου χρειάζεται καθημερινά το νοσοκομείο Καλύμνου

Είκοσι δύο φιάλες οξυγόνου χρειάζεται καθημερινά το νοσοκομείο Καλύμνου

Είκοσι δύο φιάλες οξυγόνου χρειάζεται καθημερινά το νοσοκομείο Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Στην αγορά γεννήτριας παραγωγής και αποθήκευσης οξυγόνου μεγάλης ισχύος, που θα δώσει τη δυνατότητα της αυτάρκειας στο Βουβάλειο νοσοκομείο Καλύμνου προχωρά η 2η ΔΥΠΕ, σύμφωνα με δήλωση στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου της Ευαγγελίας Μπιλήρη, μέλους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

«Η κατάσταση με τη μη έγκαιρη προμήθεια φιαλών οξυγόνου τις οποίες χρειαζόμαστε και λόγω του θαλάμου υπερβαρικής που έχουμε, και φυσικά λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων μας δημιουργούσε φοβερή ένταση», επισήμανε η κα Μπιλήρη.
Μέχρι τελευταία στιγμή καταβάλλονταν προσπάθειες ώστε οι 160 φιάλες που είχαν σταλεί για γέμισμα στην Αθήνα να βρίσκονται αύριο στο νησί. Υποστήριξε ότι υπάρχει μία γεννήτρια στο Νοσοκομείο και παράλληλα έτρεχε διαγωνισμός παραγωγής φιαλών που κάλυπτε τις ανάγκες σε φυσιολογικές συνθήκες.

«Ποιος όμως, διερωτήθηκε, μπορούσε να προβλέψει τα αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα που εμφανίζει η Κάλυμνος τα τόσο ακραία, τα οποία δε ζει ούτε η Ρόδος ούτε η Κως, να χρειάζεται δηλαδή 22 φιάλες οξυγόνου την ημέρα σαν να ζούμε συνθήκες πολέμου».
Η κα Μπιλήρη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνδρομή των πολιτών που δίνουν συμπληρωματικά φορητές φιάλες.

Αυτή τη στιγμή στη κλινική Covid-19 νοσηλεύονται 12 ασθενείς, οι κλίνες που διατίθενται είναι 20 και θα αυξηθούν σε 30 μετά τη μετατροπή ενός χώρου σε θάλαμο, ακριβώς δίπλα από την υπάρχουσα κλινική.

«Ευχή μας είναι να μη φτάσουμε να χρειαστούν νοσηλεία περισσότεροι συμπατριώτες μας και κυρίως να τηρούνται τα μέτρα, γιατί οι Καλύμνιοι πάμε να καταρρίψουμε όλα τα ρεκόρ», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπιλήρη. Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκει;a της για τις εικόνες που εμφανίζουν ακόμα και σήμερα, κεντρικοί δρόμοι όπως χθες στο λιμάνι με το ολόγιομο φεγγάρι, με δεκάδες συμπολίτες της να κυκλοφορούν παρά τα μέτρα και χωρίς μάσκες, εικόνα που παρέπεμπε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε Αυγουστιάτικο βράδυ.

«Ας σκεφθεί ο καθένας και τις ευθύνες του απέναντι στον συνάνθρωπό του, γιατί οι αντοχές δεν είναι αστείρευτες και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας έχει προ πολλού εξαντλήσει τα όριά του», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»