Στο πλευρό του Γιώργου Μπακίρη κοινοτάρχες της Δ.Ε. Πεταλούδων

Στο πλευρό του Γιώργου Μπακίρη κοινοτάρχες της Δ.Ε. Πεταλούδων

Στο πλευρό του Γιώργου Μπακίρη κοινοτάρχες της Δ.Ε. Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 862 ΦΟΡΕΣ

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους απαξιώνουν το έργο τους

Ανοικτή επιστολή στήριξης στο πρόσωπο του κοινοτάρχη Αφάντου κ. Γιώργου Μπακίρη έδωσαν χθες στη δημοσιότητα κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, εκφράζοντας έτσι με τον τρόπο αυτό την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Στην επιστολή – ανακοίνωση που υπογράφεται από τους κοινοτάρχες Δράκο Μιχάλη, Παπαδημήτρη Γιώργο, Αυγενικού – Πάττα Ειρήνη, Σαρούκο Ιωάννη και Σταυριά Γιώργο, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Έκπληκτοι παρατηρούμε τα τελευταία 24ωρα όλα όσα διαδραματίζονται στην Τοπική Κοινότητα Αφάντου, όπου πραγματοποιήθηκε «θεσμική συνάντηση αιρετών» χωρίς της παρουσία του προέδρου της κοινότητας κ. Γιώργου Μπακίρη κι εντός του κοινοτικού καταστήματος.

Την πρόσκληση απέστειλε ο χωρικός Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός και αφορούσε έργο το οποίο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων. Με άλλα λόγια, μέσα στο σπίτι του ο Πρόεδρος δεν ήξερε πως θα γίνει συνάντηση και δεν εκλήθη.

Εμείς ως πρόεδροι των κοινοτήτων και συνάδελφοι του κ. Μπακίρη, δεν θα σταθούμε στο περιεχόμενο της συνάντησης το οποίο αρτιότατα ο πρόεδρος της κοινότητας Αφάντου ανέλυσε σε δημόσια επιστολή του.

Δημοσιεύουμε σήμερα αυτό το κείμενο για να δηλώσουμε πως στηρίζουμε τον κ. Μπακίρη ως παθόντες κι εμείς οι ίδιοι, από απαξιωτικές συμπεριφορές και συγκεκριμένα από αντιδημάρχους που έχουν διοριστεί για να εργάζονται ώστε να επιλύουν προβλήματα προς όφελος των κατοίκων και πολιτών και όχι για να κάνουν δικό τους πολιτικό παιχνίδι.

Μας αντιμετωπίζουν ως ιθαγενείς και πιόνια σε μια σκακιέρα που ορίζει άλλους τους κανόνες. Θα τους προτείναμε λοιπόν, πρώτον, να διαβάσουν όλοι τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του Δήμου και δεύτερον, να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό όσο είναι καιρός διότι:

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων είναι εκλεγμένοι από τους κατοίκους και όχι διορισμένοι με συγκεκριμένη θητεία.
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων εκπροσωπούν τους πολίτες που τους εξέλεξαν και τους επέλεξαν. Όλοι εδώ κρινόμαστε και η κοινωνία δεν είναι για τη φωτογραφία και τα social media.

Κλείνοντας, λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να παραδώσουμε μαθήματα δημοκρατίας, τοπικής διακυβέρνησης και αστικής παιδείας σε «συναδέλφους» αντιδημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους.

Αυτή τη φορά αρκεστήκαμε σε μια επίσημη επιστολή συμπαράστασης, προς τον πρόεδρο Κοινότητας Αφάντου, την επόμενη φορά δεν θα μείνουμε σε επιστολές.
Οι κηδείες με ξένα κόλλυβα τέλος!».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»