Ποιοι αιμοδότες πρόσφεραν αίμα στην τράπεζα του Ερυθρού Σταύρου Ρόδου

Ποιοι αιμοδότες πρόσφεραν αίμα στην τράπεζα του Ερυθρού Σταύρου Ρόδου

Ποιοι αιμοδότες πρόσφεραν αίμα στην τράπεζα του Ερυθρού Σταύρου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 6 Μαΐου 1961 Αριθ. Φύλλου 3018

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ

- Εντός του προσεχούς μηνός αναχωρεί εκ Ρόδου ο γνωστός ζωγράφος Γιάννης Τερζής, μετά πολυετή παραμονήν ενταύθα, μεταβαίνων εις Ηνωμένας Πολιτείας, όπου εκλήθη διά την εκτέλεσιν εργασίας και όπου ενδέχεται να εγκατασταθή μονίμως. Ο καλλιτέχνης κατά την διάρκειαν της εις Ρόδον παραμονής του ησχολήθη, μεταξύ άλλων με την αγιογράφησιν των ιερών ναών της Μητροπόλεως, του Ευαγγελισμού και της Παναγίας της Καθολικής Κρεμαστής.

- Το Συμβούλιον της Ροδιακής Λέσχης ησχολήθη κατ’ αυτάς με το θέμα της οργανώσεως σειράς πνευματικών εκδηλώσεων ενταύθα, μεταξύ των οποίων διαλέξεις υπό ανθρώπων των γραμμάτων εξ Αθηνών και Ροδίων.

- Κατά σχετικάς πληροφορίας, αι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από του προσεχούς φθινοπώρου, βάσει ειδικώς καταρτιζομένου προγράμματος.

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Δι’ αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας ιδρύθη αμπελουργικόν γραφείον παρά τη Διευθύνσει Γεωργίας Δωδεκανήσου, η οποία εχαρακτηρίσθη ως αντιπροσωπεύουσα ένα εκ των 20 κυριωτέρων αμπελουργικών νομών της Χώρας. Το ιδρυθέν αμπελουργικόν γραφείον θα ασχολείται ειδικώς με την προώθησιν της αμπελουργίας εις Δωδεκάνησον, με την βελτίωσιν της ποιότητος του προϊόντος διά την προσφοράν επιτραπεζίων σταφυλών εις την αγοράν και με την εν γένει οργάνωσιν της παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγής των σταφυλών εις άυλας περιφερείας και εις το εξωτερικόν.

29 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΟΝ ΑΙΜΑ
Ως ανεκοινώθη κατά τον μήνα Απριλίον προσέφερον αίμα εις την Τράπεζαν αίματος του Ε.Ε.Σ. οι εξής εθελονταί αιμοδόται:

Οι εκ Ρόδου Φωτεινή Παπαδοπούλου, Νικόλαος Μαγριπλής, Σωτήριος Αντωνιάδης, Χαριτίνη Στεργενάκη και Τηλέμαχος Μελάς, εκ Τριάντα Βασίλειος Κουφού, εκ Παστίδας Σάββας Γιορδαμνής, εκ Σορωνής Ίων. Λαμπριανός, εκ Φανών Νικόλαος Χατζηνικήτας, Εμμαν. Παππουρδάνος, Παππουρδάνος, Ιωάννης Θεοδ. Παπαθεοδώρου, εκ Κρητηνίας Σπύρος Μπάκης, εκ Μανδρικού Σάββας Παπαχριστοφής, Δέσποινα Προβατάκη, Στέργος Κολεζάκης, Δημητρούλλα Διακοστεργάκη, Ιωάννης Παν. Μανωλιάκης, Στέργος Γ. Θεουλάκης, Γεώργιος Π. Σταυρουλάκης, Εμμανουήλ Ν. Χριστοφοράκης, εξ Έμπωνας Ιωάννης Τσουκαλάς, Παναγιούλλα Διαμαντάκη, Εμμανουήλ Χατζηγιαννάκη, Ιωάννης Πιτροπάκης, Μάρτης Μαρτάκης, εξ Ίστριος Παπά Ιωάννης Φάς, εκ Κοσκινού Ευγένιος Παπαϊγνατίου, εκ Καλλιθεών Πολυχρόνης Παγωνάκης και Θεοδοσία Σωτήρογλου.

ΚΑΤΑΠΛΕΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΟ «ΦΟΡΕΣΤΑΛ» ΚΑΙ 5 ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ
Σήμερον αναμένονται να καταπλεύσουν εις Ρόδον το αεροπλανοφόρον «Φόρεσταλ» και 5 άλλα αμερικανικά σκάφη, τα οποία θα παραμείνουν εις τα ροδιακά ύδατα επί 2 μέχρι 4 ημέρας έκαστον. Εν τω μεταξύ ανεκοινώθη ότι από της σήμερον μέχρι της 16ης τρέχοντος θα καταπλεύσουν εις Ρόδον τμηματικώς και διά παραμονήν 2 μέχρι 5 ημερών, 17 εν συνόλω σκάφη, μεταξύ των οποίων το καταδρομικόν «Σπρίγκφιλντ» και το αεροπλανοφόρον «Φόρεσταλ».

ΤΗΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕΝ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΤΑΓΜΑ ΠΟΔΟΣ
Ως πληροφορούμεθα εκ της νήσου Κω, εις την πλατείαν Ευαγγελισμού της κοινότητος Ασφενδιού, παρεσύρθη υπό πνεύσαντας ισχυρού ανέμου και κατέπεσεν επί του καταστρώματος της Πλατείας η Ντουμάνη Κυριακούλα, ετών 60, με συνέπειαν να υποστή κάταγμα του αριστερού κάτω άκρου.
Αύτη μετεφέρθη αμέσως εις την κλινικήν του κ. Περρού ένθα και νοσηλεύεται.

ΕΞΗΤΑΣΘΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Εις συνεδρίασίν του το Διοικητικόν Συμβούλιον του Οργανισμού Δημοσίας Περιουσίας Δωδεκανήσου ησχολήθη με την εξέτασιν θεμάτων σχετικών προς την πορείαν των εκτελουμένων ανά την Δωδεκάνησον έργων.
Επίσης συνήλθεν εις συνεδρίασιν προς εξέτασιν ομοίων θεμάτων, το Συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...