Αύριο θα απολογηθεί ο 48χρονος που τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό

Αύριο θα απολογηθεί ο 48χρονος που τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό

Αύριο θα απολογηθεί ο 48χρονος που τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1209 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει αύριο για να απολογηθεί για συνολικά έξι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του, ο 48χρονος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας και στη συνέχεια τραυμάτισε με μαχαίρι 32χρονο αστυνομικό!

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί στην πόλη της Ρόδου και μετά την ακινητοποίηση και σύλληψή του, ο 48χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν οι εξής διώξεις:

• Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
• Οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία
• Προσβολή συμβόλου ιδιαίτερης εθνικής σημασίας
• Απείθεια
• Βία κατά υπαλλήλων
• Εξύβριση κατά συρροή.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες ο 48χρονος, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται, θα δώσει αύριο το πρωί αναλυτικά εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μάνο Τεχνίτη.
Επίσης σήμερα αναμένεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας και ο αστυνομικός διά του δικηγόρου κ. Άκη Δημητριάδη.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν δέκα λεπτά μετά τις έξι το πρωί στις 4 Μαΐου 2021 (Λαμπρή Τρίτη) όταν ενημερώθηκε το κέντρο Άμεσης Δράσης στη Ρόδο ότι άγνωστο άτομο αφού έκοψε με μαχαίρι το σχοινί αφαίρεσε την ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας και τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, με κατεύθυνση προς το Καζίνο.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου ξεκίνησαν προς αναζήτησή του και τελικά λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισαν έξω από το Εθνικό Θέατρο. Μόλις ο 48χρονος είδε τους αστυνομικούς ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κινούμενος προς Παλιά Πόλη χωρίς να συμμορφωθεί στις οδηγίες των αστυνομικών να σταματήσει, ενώ πέρασε και δύο φωτεινούς σηματοδότες με κόκκινο.

Τελικά ο 48χρονος ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Κολώνας και αφού κατέβηκε από το όχημά του πήρε έναν πυροσβεστήρα που είχε μέσα σε αυτό και έριξε στους αστυνομικούς τους οποίους ταυτόχρονα εξύβριζε. Αμέσως μετά προσπάθησε να μπει και πάλι μέσα στο αυτοκίνητό του και τότε χτύπησε στο πρόσωπο και στο σώμα τον 32χρονο αστυνομικό καταφέρνοντάς του χτύπημα στην κοιλιακή χώρα με αυτοσχέδιο μαχαίρι μήκους 55 εκατοστών και λάμας 40 εκατοστών.

Μετά τον τραυματισμό του ο 32χρονος αστυνομικός υποχώρησε, όμως ο 48χρονος φέρεται να συνέχισε να επιτίθεται εναντίον του κρατώντας παρατεταμένο το μαχαίρι και όρμησε με αυτό στον αστυνομικό. Τότε ο τελευταίος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό με το υπηρεσιακό του όπλο και έτσι οι συνάδελφοί του κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 48χρονο, ο οποίος συνέχιζε να αντιστέκεται.

Ο 32χρονος αστυνομικός τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας, ενώ σε έρευνα που έγινε στον 48χρονο συλληφθέντα εντοπίστηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• το αυτοσχέδιο μαχαίρι, συνολικού μήκους 55 εκατοστών,
• 2 τσεκούρια μήκους 80 και 35 cm αντίστοιχα

• ένα δρεπάνι μήκους 35 cm
• αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα – όπλα και
• 2 πυροσβεστήρες.

Επίσης, η σημαία βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην αρμόδια στρατιωτική Αρχή (95 ΑΔΤΕ).
Εξεταζόμενος προανακριτικά ο 48χρονος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημαία, ότι δηλαδή ήταν αυτός που την «κατέβασε» από τον Βωμό της Πατρίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε ότι είχε ενημερώσει από τον Απρίλιο του 2021 τον Εισαγγελέα ότι επρόκειτο να προβεί στην ενέργεια αυτή, για αυτό και το έκανε. Ο 48χρονος είπε επίσης ότι στη συνέχεια κρέμασε τη σημαία στην είσοδο στο Ενυδρείο και επέστρεψε στο Εθνικό Θέατρο περίπου στις επτά το πρωί, να ενημερώσει για το συμβάν και να πάρει την ευθύνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν είδε τους αστυνομικούς να εξέρχονται τους φώναξε και πως το περιπολικό κινήθηκε εναντίον του και εκείνος κίνησε να φύγει. Ο 48χρονος δήλωσε επίσης πως όλο αυτό το διάστημα όφειλε να είχε παρέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ αναλυτικά εξηγήσεις θα δώσει πλέον ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους