Γερμανός τουρίστας υπέστη κάταγμα λόγω πτώσης από τουριστικό λεωφορείο στη Ρόδο

Γερμανός τουρίστας υπέστη κάταγμα λόγω πτώσης από τουριστικό λεωφορείο στη Ρόδο

Γερμανός τουρίστας υπέστη κάταγμα λόγω πτώσης από τουριστικό λεωφορείο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 12 Μαΐου 1961 Αριθ. Φύλλου 3023

O ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ ΗΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΝ

Υπό του δημαρχούντος Λειψών κ. Μορφωπού απεστάλη προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλήν το ακόλουθον τηλεγράφημα:

«Ευχαριστούμεν θερμώς την υμετέραν εξοχότητα διά την χορηγηθείσαν έκτακτον οικονομικήν ενίσχυσιν υπέρ του Δήμου Λειψών».

Ως γνωστόν ο Δήμος Λειψών ενισχύθη, κατ’ αυτάς υπό της Κυβερνήσεως διά ποσού 100.000 δραχμών.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΩ ΧΘΕΣ

Κατά τηλεγράφημα εκ Κω προχθές το απόγευμα ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου επεσκέφθη την κοινότητα Πυλίου όπου προήδρευσε συνεδριάσεως του κοινοτικού συμβουλίου και εδέχθη επιτροπάς και πολίτας, ασχοληθείς με την επιτόπιον επίλυσιν διαφόρων προβλημάτων. Χθές ο κ. Νομάρχης επραγματοποίησε περιοδείαν ανά τας κοινότητας της νήσου Κω, όπου ήλθεν εις επαφήν με τους κατοίκους και εξήτασε ζητήματα απασχολούντα αυτούς.

ΔΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας). Την πρωΐαν χθες ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Καλογιάννης μετά του Επάρχου κ. Ν. Χίου μετέβησαν εις Κω προς συνάντησιν του κ. Νομάρχου και συνεργασίαν επί ζητημάτων αφορώντων την Κάλυμνον. Ο δήμαρχος και ο κ. έπαρχος μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Νομάρχην θα επιστρέψουν σήμερον.

Η ΨΙΝΘΟΣ ΗΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΝ

Ως ανεκοινώθη εκ της Διευθύνσεως Γεωργίας από τινων ημερών ήρχισεν η συλλογική καταπολέμησις του πυρηνοτρήτου με ψεκαστήρας (Ατομάϊζερ) εις την κοινότητα Ψίνθου. Προς τούτο ο συνεταιρισμός οργάνωσε ειδικόν συνεργείον, το οποίον υπό την εποπτείαν γεωπόνου, προβαίνει εις τον ψεκασμόν των δένδρων. Δέον να σημειωθή ότι η απόδοσις των δύο χρησιμοποιουμένων μηχανημάτων ψεκαστήρων, είναι 700 δένδρα ημερησίως.

ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΤΑΓΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΤΩΣΕΩΣ ΕΚ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

Ως ανεκοινώθη εκ της Υπηρεσίας Χωροφυλακής Ρόδου ο Κούρτ Μάγκικ 54 ετών, Γερμανός εξ Αμβούργου, καθ’ ήν στιγμήν κατήρχετο λεωφορείου το οποίον ευρίσκετο εσταθμευμένον έμπροσθεν της πύλης του ξενοδοχείου «Μίρα-Μάρε», εξ απροσεξίας του ολίσθησεν επί του κρασπέδου της οδού με αποτέλεσμα να υποστή κάταγμα του δεξιού ποδός.Ο ανωτέρω μετεφέρθη πάραυτα εις το Κρατικόν Νοσοκομείον Ρόδου ένθα και νοσηλεύεται ευρισκόμενος εκτός κινδύνου.

ΠΟΣΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΔΙ’ ΑΣΤΥΙΑΤΡΙΚΑΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Ως ανεκοινώθη εκ της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου, κατά την διάρκειαν του παρελθόντος μηνός Απριλίου υπεβλήθησαν δύο μηνύσεις επί παραβάσει του Αγορανομικού Κώδικος, μία επί παραβάσει του Υγειονομικού Κανονισμού και τέλος κατόπιν αστυϊατρικών επιθεωρήσεων υπεβλήθησαν 30 μηνύσεις εις καφενεία, 18 εις ζαχαροπλαστεία, 35 εις κρεοπωλεία, 130 εις παντοπωλεία, 25 εις εστιατόρια, 5 εις αρτοποιεία και εις κομμωτήρια - κουρεία 130.

ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΕΧΡΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ

Πέντε τουριστικά ατμόπλοια θα καταπλεύσουν εις τα ροδιακά ύδατα από σήμερον μέχρι και της Κυριακής. Συγκεκριμένως σήμερον θα καταπλεύση το «Μεντιτερράνεαν», αύριον αναμένονται τα «Κρήτη» και «Γεντίσβο» και την Κυριακήν θα καταπλεύσουν τα «Στέλλα Μάρις» και «Ρομάντικα». Συνολικώς διά των εν λόγω σκαφών θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Ρόδου 1.000 και πλέον ξένοι περιηγηταί.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!