Γ. Νισύριος: Θα διεκδικήσω τον δήμο Καρπάθου και την επόμενη τετραετία

Γ. Νισύριος: Θα διεκδικήσω τον δήμο Καρπάθου και την επόμενη τετραετία

Γ. Νισύριος: Θα διεκδικήσω τον δήμο Καρπάθου και την επόμενη τετραετία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

Την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, εξέφρασε μιλώντας στον “Sky Rodos” ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, τονίζοντας ότι αν δεν ολοκληρώσει το έργο του, δεν θα αποχωρήσει από τον Δήμο!

Μάλιστα διατύπωσε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση απουσιάζει από τα καθήκοντά του το 50% των δημοτικών υπαλλήλων, αφού από τα 44 άτομα, προσέρχονται στην εργασία 20 ως 25 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην προχωράει τίποτα στο Δήμο…

Όπως επισήμανε ο κ. Νισύριος: «Εκτός από το μισό προσωπικό που απουσιάζει λόγω Covid, είχαμε και πέντε αιτήσεις με αναρρωτικές άδειες από γιατρούς του Νοσοκομείου οι οποίες πρέπει να ελέγχονται όταν πρόκειται για επτά ή 10 ημέρες. Γι’ αυτό επικοινώνησα με τον Διοικητή κ. Ρουμάνη, τον ενημέρωσα τι συμβαίνει, ώστε να ενημερώσει από την πλευρά του τους προϊσταμένους. Εμείς πάμε να νοικοκυρέψουμε το Δήμο και είμαστε σε καλό δρόμο.

Τον πήραμε με -20% και βρισκόμαστε τώρα στο μηδέν, γιατί τώρα αρχίζει ο Δήμος κι αναβαθμίζεται. Παίρνανε άδειες και δεν γράφονταν… Και επιπλέον όταν ζήτησα ενημέρωση από τον γιατρό (ορθοπαιδικό) με καλό τρόπο για τις τρεις περιπτώσεις χορήγησης αναρρωτικών και ξεκίνησε να με βρίζει, λέγοντάς μου, «ποιός νομίζεις εσύ πως είσαι; θα σου κάνω μήνυση…κ.λπ.». Αυτό το πήραν οι κύριοι της αντιπολίτευσης κι έβγαλαν την ανακοίνωση. Να κάνεις αντιπολίτευση το καταλαβαίνω, αλλά να είσαι τροχοπέδη της Καρπάθου, αυτό δεν το δέχομαι!».

Επιπλέον ο κ. Νισύριος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν λαμβάνει μισθό από τα καθήκοντα του Δημάρχου, τονίζοντας τα εξής: «Εγώ δουλεύω αφιλοκερδώς. Δεν παίρνω ούτε μισθό. Όλοι οι μισθοί μου πηγαίνουν σε έργα. Δουλεύω 7 ημέρες την εβδομάδα για να μπορέσω να φτιάξω τον Δήμο και τα έργα τα οποία έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε προγραμματίσει από πέρυσι 12 έργα με το «Φιλόδημος ΙΙ» 6,7 εκατ. ευρώ, φέτος μπήκαμε στο «Α. Τρίτσης» με 12 εκ ευρώ και δε μπορώ να προχωρήσω γιατί το προσωπικό δεν έρχεται να δουλέψει! Όλη η καθυστέρηση γίνεται από δω, από το δικό μας Δήμο…Τα λεφτά είναι εδώ, τα προγράμματα είναι εδώ, ψηφισμένα και δε μπορούμε να προχωρήσουμε.

Όταν παρέλαβε οι υπάλληλοι ήταν 44 άτομα και παρόντες είναι 20 ως 24 εργαζόμενοι κι έστειλα αίτημα στο υπουργείο στην κα Διαμαντοπούλου γιατί κάνουμε νέο οργανόγραμμα. Στο γραφείο προσωπικού π.χ. τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος. Χτύπησε της υπαλλήλου το παιδί και μετέβησαν στη Ρόδο και δεν υπάρχει άλλο άτομο στο γραφείο. Θέλω να κάνω πρόσληψη Γενικού Γραμματέα και δε μπορώ. Έχει υπαλλήλους πρόθυμους, και τα περισσότερα από τα 9 νέα παιδιά που πήραμε είναι πολύ καλά στη δουλειά τους. Πήραμε καινούργιους υπολογιστές και πρέπει να καταλάβουν ότι δουλεύουν για τον τόπο τους».

Καταλήγοντας εξέφρασε την πρόθεσή του να διεκδικήσει για μία ακόμα τετραετία τον δημαρχιακό θώκο, προκειμένου να ολοκληρώσει τα έργα που σχεδιάζει και προγραμματίζει, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν δε φτιάξω αυτά που πρέπει να φτιάξω, εγώ δεν αφήνω τον Δήμο σε κανέναν! Θα παραμείνω και την άλλη τετραετία. Εγώ ήρθα εδώ να αφήσω κάτι για τα εγγόνια μου, όχι για τα παιδιά μου... Ήρθα για να αφήσω έργο και θα αφήσω.

Και το λιμάνι θα γίνει και οι υπόνομοι θα τελειώσουν και ο βιολογικός θα φτιαχτεί που δε δουλεύει και φέρνω άλλη εταιρία να ελέγξει το έργο, για να φτιαχτεί σε ένα μήνα. Ο βιολογικός αυτή τη στιγμή δουλεύει μόνο στο 30% κι αν έχουμε τουρισμό φέτος, θα είναι μεγάλο το πρόβλημα. Σε αυτή την κατάσταση παρέλαβα τον Δήμο. Εγώ ήρθα να αφήσω έργο. Τώρα ξεκινάει και το Μουσείο που είχε 12 χρόνια να γίνει, η πλατεία μπροστά από το Μουσείο στην Όλυμπο 12 χιλιάδων ευρώ, το παλιό δημαρχείο 12 χρόνια ατελείωτο για το οποίο ο εργολάβος πήρε 1.380.000 ευρώ και τώρα θα τελειώσει κι αυτό, τα σχολεία δεν είχαν άδειες ή και άδειες πυρασφάλειας. Το υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα μας. Φέτος θα προχωρήσω πολλά από τα έργα».

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού