Πέντε κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο

Πέντε κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο

Πέντε κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1280 ΦΟΡΕΣ

Μήνας επανεκκίνησης για την κρουαζιέρα στη Ρόδο φαίνεται ότι είναι ο Μάιος αφού, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή 16 Μαΐου, αναμένονται τέσσερις ακόμα προσεγγίσεις μέχρι τα τέλη του μηνός, που είναι οι πρώτες μετά από αρκετούς μήνες!

Με αφορμή τον κατάπλου του “Meinshiff 5” την ερχόμενη Κυριακή, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ξεκινάει η κρουαζιέρα μετά από μία περίοδο περίπου οκτώ με δέκα μήνες-το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο είχε έρθει τον Οκτώβριο του 2020 εδώ στη Ρόδο. Η κρουαζιέρα ξεκινάει την Κυριακή 16 του μηνός Μαΐου. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσους επιβάτες θα έχει (σ.σ. το πλοίο) γιατί θα ξεκινήσει από Ηράκλειο, πιάνει Ρόδο και συνεχίζει για Πειραιά».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ., η επόμενη προσέγγιση είναι προγραμματισμένη για τις 27 του μηνός και πιστεύουν ότι, σιγά-σιγά, θα ξεκινήσει να ομαλοποιείται η κίνηση. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι, όπως είπε, ότι σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τις Εταιρείες γιατί και οι ίδιες οι Εταιρείες κρουαζιέρας δεν αντέχουν πλέον να είναι στην απραξία-έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που τα πλοία τους ήταν σε αδράνεια και οικονομικά σίγουρα και αυτές έχουν υποστεί πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και θέλουν να ξεκινήσουν τα νέα τους δρομολόγια.

Για τον Μάιο, αυτή τη στιγμή, ο προγραμματισμός που έχει το Λ.Τ. είναι πέντε προσεγγίσεις: έτσι, εκτός από το πρώτο που έρχεται την ερχόμενη Κυριακή 16 του μηνός, αναμένονται προσεγγίσεις κρουζιεροπλοίων στις 27, στις 30 και δύο στις 31 Μαΐου.
Και ακολουθούν οι επόμενοι μήνες. Μάλιστα, ο κ. Παπαοικονόμου δεν έκρυψε ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν πόσα από τα δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα από τις Εταιρείες θα υλοποιηθούν-μάλιστα, οι προσεγγίσεις που είναι προγραμματισμένες μέσα στο 2021 στο λιμάνι της Ρόδου είναι πάνω από 300.

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα εκτελεστούν όλα αυτά τα δρομολόγια, ωστόσο θεωρεί ότι σύντομα ένα μεγάλο μέρος τους θα εκτελεστεί. Όπως είπε, μάλιστα, ο Πρόεδρος, αν συγκρίνουμε τις προσεγγίσεις αυτές με εκείνες που είχαμε το 2020, σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο το κλίμα μέχρι στιγμής.
Πάντως, και με τα επιβατηγά πλοία πιστεύουν ότι από τα μέσα Ιουνίου θα υπάρχει μία καλή προσέλευση τουριστών στο νησί.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου