Έπαυσε η δίωξη σε ταξιτζή που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία

Έπαυσε η δίωξη σε ταξιτζή που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία

Έπαυσε η δίωξη σε ταξιτζή που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Έπαυσε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων η ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια που είχε ασκηθεί σε 64χρονο οδηγό ταξί για το θανάσιμο τραυματισμό ποδηλάτη στις Κάτω Πέτρες.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε και εξετάστηκε προχθές από το δικαστήριο ενώπιον του οποίου ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κ. Στέλιος Κιουρτζής υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος και έθεσε και ένα ακόμα νομικό θέμα που είχε να κάνει με την έλλειψη επίσημης σφραγίδας από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Οι ενστάσεις του κ. συνηγόρου έγιναν δεκτές από το δικαστήριο το οποίο και τελικά έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη για τον 64χρονο οδηγό ταξί.
Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα, τον Οκτώβριο του 2018, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών και έξι μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση είχε παρασταθεί ο κ. Δήμος Μουτάφης.
Κατά της απόφασης αυτής ο 64χρονος άσκησε έφεση με την οποία και είχε το παραπάνω αποτέλεσμα η υπόθεσή του.
Όπως είναι γνωστό, το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 και αρχικά ο άτυχος ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά, όμως πέντε μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Σε βάρος του οδηγού ταξί, ο οποίος μετά το ατύχημα τράπηκε σε φυγή και εμφανίστηκε μία ώρα αργότερα αυτοβούλως στην αστυνομία, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 3 και 20 τα ξημερώματα στις 3 Σεπτεμβρίου 2014, οπότε και ο κατηγορούμενος οδηγώντας ταξί κινούνταν στο 1ο χιλιόμετρο επί της Ρόδου – Καμείρου. Στον ίδιο δρόμο κινούμενος στο τέρμα δεξιά μέρος του οδοστρώματος βρισκόταν και ο ποδηλάτης Νικόλαος Κακάκης του Κωνσταντίνου, το όχημα του οποίου διέθετε παλλόμενο κόκκινο φως από πίσω και λευκό από μπροστά.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το ταξί συγκρούστηκε με τον ποδηλάτη, χτυπώντάς τον στο πίσω μέρος του οχήματός του με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον εκτινάξει σε μεγάλο ύψος από το οδόστρωμα.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο ποδηλάτης ο οποίος υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και νοσηλεύτηκε έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα οπότε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Σημειώνεται πως ο οδηγός ταξί μετά τη σύγκρουση δεν παρέμεινε στο σημείο αλλά τράπηκε σε φυγή και εμφανίστηκε αυτοβούλως μία ώρα αργότερα στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου όπου και συνελήφθη. Για την εγκατάλειψη αυτή ο 64χρονος λογοδότησε με ξεχωριστή δικογραφία στη δικαιοσύνη και τον Μάρτιο του 2021 δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο εφαρμόζοντας τις ευνοϊκότερες διατάξεις του νόμου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου