Καταδικάστηκε 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 409 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος που συνελήφθη στην Κω για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις αρχές του τρέχοντος έτους στο νησί του Ιπποκράτη και δικάστηκε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο.

Ουσιαστικά το δικαστήριο «επικύρωσε» την ποινική διαπραγμάτευση η οποία προηγήθηκε διά του δικηγόρου του 27χρονου, κ. Στέλιου Αλεξανδρή.

Οι κατηγορίες που βάραιναν τον 27χρονο ήταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την ειδικότερη μορφή της κατοχής αυτών με σκοπό την πώληση, αλλά και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε ποσότητα που δικαιολογείται για ατομική αποκλειστικά χρήση. Το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 μηνών για την πρώτη πράξη και δύο μήνες φυλάκιση για τη δεύτερη, δηλαδή κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 29 μηνών, την οποία αναστέλλει επί τριετία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου 2021 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 27χρονο σε υπαίθριο χώρο να κινείται ύποπτα μαζί με ένα ακόμα άτομο. Σε έλεγχο που έγινε στους δύο άνδρες διαπιστώθηκε ότι κατείχαν ένα αεροβόλο πιστόλι το οποίο κατασχέθηκε.

Την επόμενη ημέρα και ενώ ο 27χρονος είχε ήδη συλληφθεί και κρατούνταν για οπλοκατοχή, έγινε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 50 γραμμαρίων, ένα αποτσίγαρο κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 6.240 ευρώ.

Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο