Με ψηλά το κεφάλι ο Κολοσσός δίνει ραντεβού τη νέα περίοδο

Με ψηλά το κεφάλι ο Κολοσσός δίνει ραντεβού τη νέα περίοδο

Με ψηλά το κεφάλι ο Κολοσσός δίνει ραντεβού τη νέα περίοδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

Ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Κολοσσός σήμερα στο κλειστό της Καλλιθέας, όπου και ηττήθηκε 84-88 από το Λαύριο.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη ήταν κοντά στο σκορ, όμως σε καθοριστικές φάσεις οι διαιτητές με λάθη δεν άφησαν περιθώριο για κάτι καλύτερο…

Το τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης έκριναν πολλά, με τον Κολοσσό να βγάζει αντίδραση και να αποχαιρετάει τη χρονιά «μαχόμενος» όπως έπρεπε. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν οι 27 πόντοι του Ντέιβις από το Λαύριο με 7/8 τρίποντα…

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

Το Λαύριο έχοντας περισσότερη ευστοχία, κυρίως με τον Ντέιβις έξω από τη γραμμή του τριπόντου και οργανωμένο καλύτερα επιθετικά, κατάφερε να πάρει διαφορά, αν κι ο Κολοσσός προσπάθησε, τουλάχιστον κάτω από το καλάθι με τον Καντέρ και τον Ντράγκοβιτς να …συμμαζέψει την κατάσταση.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ήταν μπροστά στους έξι (21-27) με την προοπτική, όπως πήγαινε το παιχνίδι, να ξεφύγουν περισσότερο.

Συγκεντρωμένος στον στόχο του ο Κολοσσός στη δεύτερη περίοδο, ξεκίνησε… αθόρυβα να πλησιάζει και κατάφερε να προηγηθεί μάλιστα στα 6.15’’ πριν το ημίχρονο με 34-32.

Η συνέχεια δεν ήταν ωστόσο καλή για τους «θαλασσί», καθώς το Λαύριο βρήκε και πάλι τα… πατήματά του και μπόρεσε να διατηρήσει μια διαφορά, που άφηνε τα πάντα ανοικτά σε ό, τι είχε να κάνει με τον τελικό νικητή.

Με τον Ξανθόπουλο να παίρνει πάνω του τις περισσότερες προσπάθειες και να τα καταφέρνει πολύ καλά, ο Κολοσσός έκανε ό, τι μπορούσε για να ακολουθήσει τους φιλοξενούμενους στο σκοράρισμα, όμως όποτε πλησίαζε, δεν είχε καθαρό μυαλό για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το Λαύριο έβρισκε τους τρόπους, αφού ο Ντέιβις έκανε απίστευτο παιχνίδι, να παραμείνει μπροστά και το 60-66 σίγουρα δείχνει αυτή τη διαφορά στα… σημεία.

Στην τελευταία περίοδο ο Κολοσσός τα έδωσε όλα, ασχέτως αν κι από λάθος, η αλήθεια είναι, σφυρίγματα δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά και να πάρει τη νίκη για το να πάει σε τρίτο παιχνίδι τη σειρά. Ειδικά στα τελευταία τρία λεπτά υπήρχε ένα… ρεσιτάλ από εύστοχα σουτ, τόσο από τους «θαλασσί» όσο κι από το Λαύριο, για να πάει το παιχνίδι στο 82-84 στα 22 δεύτερα πριν τη λήξη.

Εκεί έγινε φάουλ στον Μουράτο που με 2/2 βολές έκανε το 82-86, ενώ με ωραίο μπάσιμο ο Καντέρ μείωσε στη συνέχεια (84-86). Καθοριστικό ήταν το φάουλ που κέρδισε ο Σάβατζ στην επόμενη επίθεση του Λαυρίου και πήγε το παιχνίδι στο τελικό 84-88.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 40-43 (ημ.), 60-66, 84-88

Διαιτησία: Σώμος, Ψαριανός, Κάλδαρης

Κολοσσός (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 12 (2), Άρτις 15 (2), Άντριτς 20 (2), Καντέρ 21 (3), Σπάισερ 4, Ντράγκοβιτς 6, Καμαριανός , Λιάπης, Ζάρας 6 (2), Αγγελάκος.

Λαύριο (Σερέλης): Κάρτερ 2, Μουράτος 17 (2), Ντιαλό 10 (1), Ντέιβις 26 (7), Ανοσίκε 10, Κόσεϊ 16 (3), Σάβατζ 6, Περσίδης, Γερομίχαλος.

Διαβάστε ακόμη

Στις 1-2 Ιουνίου τα «3α Δωδεκανησιακά Δάφνεια» στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Παίδες του Φοίνικα

Ηρακλής Μαριτσών: Ανανέωσε και ο Παγκράτης

Τζάμπολ τον Ιούνιο στο 3ο Ανοικτό Εργασιακό Κύπελλο μπάσκετ

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο