Θα εκδικαστεί η έφεση του πρώην διευθυντή της Αγροτικής τράπεζας για υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ

Θα εκδικαστεί η έφεση του πρώην διευθυντή της Αγροτικής τράπεζας για υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ

Θα εκδικαστεί η έφεση του πρώην διευθυντή της Αγροτικής τράπεζας για υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 441 ΦΟΡΕΣ

Έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Θα εκδικαστεί τελικά από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το επόμενο διάστημα, η έφεση της υπόθεσης του πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, που έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και οχτώ χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο 62χρονος πρώην διευθυντής είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης που έλαβε τον Ιανουάριο του 2021 το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σύμφωνα με την οποία η έφεσή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη. Η αίτησή του εξετάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και έγινε αποδεκτή, γεγονός που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η έφεση της υποθέσεώς του αυτής.

Ωστόσο ο πρώην διευθυντής είχε προσφύγει και κατά της διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση που είχε κάνει για να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης του παραπάνω δικαστηρίου. Και αυτή η αίτηση εξετάστηκε χθες και το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την απέρριψε ως απαράδεκτη.

Πιο αναλυτικά, ο 62χρονος πρώην διευθυντής είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί η παραπάνω ποινή, ωστόσο στη συνέχεια ανεστάλη η εκτέλεση της απόφασης αυτής έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 14 Ιανουαρίου 2021, οπότε και ο πρώην διευθυντής είχε στείλει έγγραφο προς το δικαστήριο με το οποίο ζητούσε την αναβολή της εκδίκασης της έφεσής του καθώς – όπως ανέφερε στο έγγραφό του- ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, όπως αναφέρει, και οι συνθήκες της πανδημίας δεν του επιτρέπουν να εμφανιστεί ενώπιόν του. Το αίτημα δεν είχε γίνει αποδεκτό και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη, με αποτέλεσμα να διατηρήσει πλέον την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί, δηλαδή την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 8 χρόνια κάθειρξης για τα αδικήματα αυτά και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Με τις νέες αιτήσεις που έχει καταθέσει ο 62χρονος ζητούσε να ακυρωθεί η διαδικασία του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία απορρίφθηκε η έφεσή του αλλά και η διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου με την οποία απορρίφθηκε η αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να παραμένει στη φυλακή. Ο 62χρονος επικαλείται στις αιτήσεις του σημαντικά ζητήματα υγείας τα οποία επιβαρύνονται με την παραμονή του στη φυλακή.

Η πρώτη αίτηση για επανεξέταση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης έγινε δεκτή, η δεύτερη όμως για να αφεθεί ελεύθερος ο 62χρονος πρώην διευθυντής, απορρίφθηκε.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, σύμφωνα με το οποίο το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρεθεί από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής, ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο 62χρονος πρώην διευθυντής αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματά τους σε REPO, δηλαδή σε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας. Στη συνέχεια συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή παρέχοντας στην όλη πράξη στοιχεία εγκυρότητας και νομιμοφάνειας. Όμως τις συμβάσεις αυτές ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρισε στα μηχανογραφικά συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών