Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 735 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε την Παρασκευή (14 Μαΐου 2021) και συνεχίζεται αύριο, η εκδίκαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω της υπόθεσης 59χρονου που κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού πριν από επτά χρόνια στη Ρόδο.

Ο 59χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και η κατηγορία που τον βαραίνει είναι η κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια όπου η παθούσα δεν είχε συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας της με την επιβαρυντική περίσταση τέλεσης του αδικήματος από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους της παθούσας. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως η ηλικία του κοριτσιού ήταν (για μερικούς μήνες) άνω των 14 ετών όταν φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, γεγονός που θα εξετάσει το δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της 23χρονης σήμερα κοπέλας η οποία εξιστόρησε στο δικαστήριο όσα φέρεται να έζησε από τον κατηγορούμενο. Η ίδια αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε στην αστυνομία αλλά και στην κατάθεση που έδωσε στη συνέχεια στην ανακρίτρια Ρόδου, όπου και είχε αλλάξει τις αρχικές της δηλώσεις.

Η 23χρονη εξήγησε στο δικαστήριο ότι αυτό το έκανε διότι τότε δεχόταν απειλές για την ίδια αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς της από τον κατηγορούμενο και είχε φοβηθεί. Η κοπέλα είπε στο δικαστήριο ότι αναιρεί την κατάθεση που είχε δώσει στην ανακρίτρια και αποδέχεται την αρχική της στην αστυνομία, ενώ προέβη και σε καταγγελία σε βάρος των ψυχολόγων που της είχαν διορίσει (δύο άτομα) τα οποία, όπως είπε, προσπάθησαν να την μεταπείσουν για τα όσα έλεγε σε βάρος του 59χρονου.

Εκτός από την 23χρονη κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και ο πατέρας της, ενώ η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 17 Μαΐου, οπότε και θα συνεχιστεί με την κατάθεση της δεύτερης κοπέλας φίλης της πρώτης παθούσας. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν στις 4 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι, οι οικογένειες δύο ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας –τότε- 15 και 17 ετών αντίστοιχα, ωστόσο το δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας, με το βούλευμά του αποφάσισε την παραπομπή του 59χρονου σε δίκη, μόνο για την υπόθεση της μίας κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταγγελίες τους οι δύο ανήλικες ανέφεραν πως το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως το τέλος Ιανουαρίου 2014, ο 59χρονος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 15χρονης, πήγαινε στο σπίτι της και την έπαιρνε βόλτα για καφέ. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι στην ανήλικη άρεσαν τα άλογα και επειδή εκείνος διέθετε δύο της έμαθε να τα ιππεύει, ενώ της έμαθε επίσης να οδηγεί αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έτσι δημιουργήθηκε μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, ενώ στην παρέα αργότερα μπήκε και η 17χρονη η οποία είναι πολύ καλή φίλη με την 15χρονη.

Έτσι πλέον στις βόλτες πήγαιναν και τα δύο κορίτσια μαζί όπου με διάφορα λόγια ο 59χρονος φέρεται να τις τρομοκρατούσε ενώ φέρεται και να απειλούσε τόσο τις ίδιες όσο και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και τα όσα καταγγέλθηκαν, ο 59χρονος αφού μετέφερε τις δύο κοπέλες σε ερημικές τοποθεσίες, εκεί φέρεται να τις εξανάγκαζε να γδύνονται μέσα στο αυτοκίνητό του και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις μεταξύ τους, ενώ εκείνος καθόταν στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, τις παρακολουθούσε και αυνανίζονταν. Ο ίδιος φέρεται να έχει έρθει σε συνουσία με τη 15χρονη, ενώ αυτό που «πρόδωσε» τον 59χρονο είναι ένα τατουάζ που φέρει στα γεννητικά του όργανα!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η 15χρονη περιέγραψε λεπτομερώς στους αστυνομικούς το τατουάζ, κάτι που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο καλά παρά μόνο εφόσον το είχε δει.

Μετά τις καταγγελίες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τον 59χρονο, ενώ ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα
• Ένα (1) περίστροφο κρότου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο
• Μια (1) αστυνομική ράβδος (γκλοπ) μήκους 37 εκατοστών
• Εννέα (9) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

Σημειώνεται πως ο 59χρονος όχι μόνο αρνείται τα όσα του καταλογίζονται αλλά έχει προσφύγει και στη δικαιοσύνη, διά του συνηγόρου του κ. Γιώργου Κυπραίου, κατά των δύο κοριτσιών.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους