Έκλεψε και τον σταυρό του ιερέα από μοναστήρι στην Κω

Έκλεψε και τον σταυρό του ιερέα από μοναστήρι στην Κω

Έκλεψε και τον σταυρό του ιερέα από μοναστήρι στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 412 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 52χρονος κατηγορούμενος για την αφαίρεση ενός χρυσού σταυρού ιερέα, πέντε λίτρων λαδιού και 30 ευρώ από μοναστήρι στην Κω!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια και αναβίωσε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση. Ο 52χρονος κρίθηκε ένοχος για απλή κλοπή (το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα) και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 52χρονος στη μία το μεσημέρι την 1η Ιουλίου 2014 μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην Κω και αφού εισήλθε αφαίρεσε έναν επιστήθιο σταυρό ιερέα με την αλυσίδα του, πέντε λίτρα λάδι και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ από το παγκάρι της εκκλησίας. Στη συνέχεια ο 52χρονος πήγε στο νεκροταφείο όπου έκρυψε τον σταυρό ενώ σε άλλη περιοχή (σε αγρό) έκρυψε την αλυσίδα.

Όταν έγινε αντιληπτή η κλοπή, καταγγέλθηκε στην αστυνομία και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου

Να επιστρέψει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ζητά 61χρονος