Νεκρός βρέθηκε στην Αθήνα Ελληνοαμερικανός από τα Κοσκινού

Νεκρός βρέθηκε στην Αθήνα Ελληνοαμερικανός από τα Κοσκινού

Νεκρός βρέθηκε στην Αθήνα Ελληνοαμερικανός από τα Κοσκινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 19 Μαΐου 1961 Αριθ. Φύλλου 3029

ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 1438 ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΩΝ ΕΙΔΩΝ
Θα διανεμηθούν εις αγρότας

Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου παρελήφθησαν χθές εμβόλια πορτοκαλλέας εκ των περιοχών Κορινθίας και Αργολίδος, των ποικιλιών «ομφαλοφόρος» και «Βαλέντσια», τα οποία θα διανεμηθούν εις προοδευτικούς δενδροκαλλιεργητάς. Εξ άλλου, προ ημερών παρελήφθησαν και διενεμήθη σαν εμβόλια μανδαρινέας Κλημεντίνης και λεμονέας Καρυστινής και μικροκάρπου.

Ειδικώτερον παρελήφθησαν 400 εμβόλια ομφαλοφόρου πορτοκαλλέας και 200 της Βαλέντσια. Τα εμβόλια μανδαρινέας ήσαν 100 και της λεμονέας ήσαν 600 του είδους «Καρυστινή» και 138 της μικροκάρπου.

ΤΗΝ ΠΡΩΪΑΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΔΙΔΥΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΝΤΕΣΜΠΕΡΓΚ
Την 11.30 πρωϊνήν της Κυριακής η Ρόδος και η Γερμανική πόλις Μπάντ Γκόντεσμπεργκ θα συναδελφωθούν, κατά την διάρκειαν ειδικής τελετής εις την αίθουσαν του Νομαρχιακού μεγάρου. Από Γερμανικής πλευράς θα παραστούν ο πρέσβυς κ. Ζέελος και ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Χόκμαν, ενώ από ελληνικής θα παραστούν αι αρχαί του νομού και της πόλεως, την όλην δέ τελετήν θα κινηματογραφήση ειδικώς αφικνούμενον Γερμανικόν συνεργείον.

Η πόλις Μπάντ Γκόντεσμπεργκ ευρίσκεται εις απόστασιν 20 μιλλίων από την Μπόν, έχει δέ 70.000 κατοίκους.
Συμφώνως προς το καταρτισθέν πρόγραμμα την εσπέραν της Κυριακής οι ξένοι θα παρακολουθήσουν παράστασιν του θεάματος «Ήχος και Φως» και εν συνεχεία θα παρακαθήσουν εις δείπνον, διδόμενον υπό του Δήμου Ρόδου προς τιμήν των. Επίσης προβλέπεται η ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των δύο Δημάρχων και τέλος, αι εορταί θα λήξουν με παράστασιν του δημοτικού μπαλέττου εις το Εθνικόν Θέατρον.

ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΑΝΤΙΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΑΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ 48 ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΩΝ;
Ενώ η αστυνομία συνεχίζει τας ερεύνας εν σχέσει προς την υπόθεσιν της κλοπής των απουσιολογίων του Βενετοκλείου Γυμνασίου Αρρένων Ρόδου και του Νυκτερινού Γυμνασίου εγνώσθη ότι τα εξαφανισθέντα απουσιολόγια ήσαν 48 και εκάλυπτον όλας τας τάξεις του σχολείου.

Αναφέρεται επίσης ότι οι δράσται έθραυσαν παράθυρον διά να εισέλθουν εις το Γραφείον του Γυμνασίου και ότι πιθανώτατα εχρησιμοποίησαν γάντια, διότι παρά τας προσπαθείας της υπηρεσίας Σημάνσεως δεν ευρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα. Εν τω μεταξύ ελήφθησαν δείγματα αποτυπωμάτων πολλών μαθητών της τελευταίας τάξεως, διότι υπάρχει σχεδόν βεβαιότης ότι δράσται είναι μαθηταί, ενδιαφερθέντες διά να μην απορριφθούν λόγω απουσιών.

ΑΝΕΥΡΕΘΗ ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΚ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, ανευρέθη χθές την 9ην πρωϊνήν νεκρός ο εκ Κοσκινού Νικόλαος Αχιολάς, εντός του δωματίου του, εις το ξενοδοχείον «Κλάριτζ».

Κατά τας αυτάς πληροφορίας, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αντελήφθησαν ύδατα να εξέρχωνται από το κλειδωμένον δωμάτιον, όπου διέμενε ο Αχιολάς. Όταν προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του δωματίου διεπίστωσαν ότι η θύρα ήτο κλειδωμένη. Κατόπιν τούτου ειδοποιήθη η Αστυνομίαν, η οποία έθραυσε την θύραν και εύρε τον Αχιολάν νεκρόν, προ του νιπτήρος, όπου προφανώς είχε πλησιάση διά να πλυθή, ενώ η βρύση ήτο ανοικτή και είχε πλημμυρίσει το δωμάτιον.

Ο Αχιολάς, όστις είχεν επιστρέψει προ μηνών εξ Αμερικής, απεβίωσεν εκ συγκοπής.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...