Κάθειρξη 6 ετών σε 59χρονο για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού

Κάθειρξη 6 ετών σε 59χρονο για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού

Κάθειρξη 6 ετών σε 59χρονο για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1424 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος με ελαφρυντικό, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, ο 59χρονος που κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού πριν από επτά χρόνια στη Ρόδο.

Η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίαζε επί τρεις ημέρες προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς την υπόθεση, εκδόθηκε χθες το μεσημέρι.

Όπως είναι γνωστό, ο 59χρονος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (άρθρο 342 Π.Κ.) και παράνομη οπλοκατοχή, πράξεις για τις οποίες ζητήθηκε και από την κα Εισαγγελέα της έδρας να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Κυπραίου, έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου τον 59χρονο και για τις δύο πράξεις (έπαυσε υφ’ όρων για την κατοχή μίας μόνο καραμπίνας) και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 3 μηνών (έξι χρόνια κάθειρξη για την κατάχρηση σε ασέλγεια και 6 μήνες για την οπλοκατοχή).

Με την ίδια απόφαση του, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης επικοινωνίας με την παθούσα και της μη προσέγγισής της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Ο 59χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα σε δεύτερο βαθμό.

Την ανήλικη κοπέλα και την οικογένειά της εκπροσώπησε η δικηγόρος κα Βάνα Περρή.

Μηνύσεις για ψευδορκία

Στο μεταξύ, ο 59χρονος διά του δικηγόρου του κ. Κυπραίου έχει ήδη υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο ζητώντας να εξάγει αντίγραφα από τη δικογραφία με το περιεχόμενο των καταθέσεων της φερόμενης ως παθούσας και των γονιών της κατά την ακροαματική διαδικασία και αυτά να προωθηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο συνήγορος του 59χρονου κ. Γιώργος Κυπραίος, στις καταθέσεις υπήρξε αναφορά για πράξεις που δεν έχουν καταλογιστεί στον πελάτη του (όπως για παράδειγμα, βιασμός) καθώς κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν στις 4 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι, οι οικογένειες δύο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας –τότε- 15 και 17 ετών αντίστοιχα, ωστόσο το δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας, με το βούλευμά του αποφάσισε την παραπομπή του 59χρονου σε δίκη, μόνο για την υπόθεση της μίας κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταγγελίες τους οι δύο ανήλικες ανέφεραν πως το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως το τέλος Ιανουαρίου 2014, ο 59χρονος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 15χρονης, πήγαινε στο σπίτι της και την έπαιρνε βόλτα για καφέ.

Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι στην ανήλικη άρεσαν τα άλογα και επειδή εκείνος διέθετε δύο της έμαθε να τα ιππεύει, ενώ της έμαθε επίσης να οδηγεί αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έτσι δημιουργήθηκε μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, ενώ στην παρέα αργότερα μπήκε και η 17χρονη η οποία είναι πολύ καλή φίλη με τη 15χρονη. Έτσι πλέον στις βόλτες πήγαιναν και τα δύο κορίτσια μαζί όπου με διάφορα λόγια ο 59χρονος φέρεται να τις τρομοκρατούσε ενώ φέρεται και να απειλούσε τόσο τις ίδιες όσο και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και τα όσα καταγγέλθηκαν, ο 59χρονος αφού μετέφερε τις δύο κοπέλες σε ερημικές τοποθεσίες, εκεί φέρεται να τις εξανάγκαζε να γδύνονται μέσα στο αυτοκίνητό του και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις μεταξύ τους, ενώ εκείνος καθόταν στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, τις παρακολουθούσε και αυνανίζονταν. Ο ίδιος φέρεται να έχει έρθει σε συνουσία με τη 15χρονη, ενώ αυτό που «πρόδωσε» τον 59χρονο είναι ένα τατουάζ που φέρει στα γεννητικά του όργανα!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η 15χρονη περιέγραψε λεπτομερώς στους αστυνομικούς το τατουάζ, κάτι που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο καλά παρά μόνο εφόσον το είχε δει.
Μετά τις καταγγελίες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τον 59χρονο, ενώ ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα
• Ένα (1) περίστροφο κρότου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο

• Μια (1) αστυνομική ράβδος (γκλοπ) μήκους 37 εκατοστών
• Εννέα (9) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται πως ο 59χρονος όχι μόνο αρνείται τα όσα του καταλογίζονται αλλά έχει προσφύγει και στη δικαιοσύνη, διά του συνηγόρου του κ. Γιώργου Κυπραίου, κατά των δύο κοριτσιών.

Διαβάστε ακόμη

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο

Προσωρινά κρατούμενοι και οι τρεις Τούρκοι

Πολλά χρυσαφικά και χιλιάδες ευρώ η λεία της συμμορίας Ρομά

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά μας την περασμένη εβδομάδα

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο