Σπουδαία συναυλία του συνθέτη Σάββα Καραντζιά στη Μόσχα

Σπουδαία συναυλία του συνθέτη Σάββα Καραντζιά στη Μόσχα

Σπουδαία συναυλία του συνθέτη Σάββα Καραντζιά στη Μόσχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Ο σημαντικός Έλληνας συνθέτης Σάββας Καραντζιάς για μια ακόμα φορά σε μια κατάμεστη αίθουσα, ταξίδεψε με τη μουσική του, στις 12/5/2021, το ρωσικό κοινό με μια εκπληκτική συναυλία με τίτλο ’’The sound of the Saint’s’’, με τη Συνοδική Χορωδία της Μόσχας στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Ο συνθέτης Σάββας Καραντζιάς είναι καθηγητής και διευθυντής του Ωδείου A. Corelli της Ρόδου, από όπου ξεκίνησε και τη μουσική του εκπαίδευση. Είναι συνιδρυτής του Φεστιβάλ «Ευρωπαϊκή Πολυφωνία» και ιδρυτής του Οργανισμού Ars Artis.

Τα έργα του παρουσιάζονται στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και χαίρουν θερμής υποδοχής για την πνευματικότητα και την πολυμορφία των συνθέσεών του.

Τα δυο εμβληματικά Ορατόρια του Σάββα Καραντζιά: «Θεοφάνης ο Έλληνας» βασισμένο σε κείμενο του ποιητή Αρσένι Ταρκόφσκι και σε κείμενο της συγγραφέως Μάρω Βαμβουνάκη «Αντρέι Ρουμπλιώφ» είναι γραμμένα για ορχήστρα εγχόρδων, μικτή χορωδία, πιάνο, αφηγητή, και σόλο σοπράνο.

Το Ορατόριο «Θεοφάνης ο Έλληνας» είναι μια ισχυρή μουσική ενσάρκωση των παθών του Ανθρώπου, καθώς και της Πίστης και της Ελπίδας, με την οποία η ανθρωπότητα έχει ζήσει για πολλούς αιώνες.

Το Ορατόριο «Αντρέι Ρουμπλιώφ» είναι μια φυσική εξέλιξη μέσα από τον «Θεοφάνη τον Έλληνα» και είναι η σχέση δασκάλου και μαθητή και η μεταλαμπάδευση της ρωσικής αγιογραφίας μέχρι και σήμερα.

Το μουσικό ταξίδι του Σάββα Καραντζιά ανά τον κόσμο έχει ξεκινήσει ακολουθώντας μια διαδρομή πολιτισμικής γεωγραφίας και μουσικής διπλωματίας, με τη σεμνότητα, το ήθος και την πνευματικότητα που τον διακρίνουν και τον ξεχωρίζουν.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας