Συνελήφθησαν 20χρονος και 24χρονη με 372 γραμμάρια χασίς στην κατοχή τους

Συνελήφθησαν 20χρονος και 24χρονη με 372 γραμμάρια χασίς στην κατοχή τους

Συνελήφθησαν 20χρονος και 24χρονη με 372 γραμμάρια χασίς στην κατοχή τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 600 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 372 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σπόρους της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, ζυγαριά ακριβείας και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν στην κατοχή ενός 20χρονου και μίας 24χρονης που συνελήφθησαν από το προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές και είναι αποτέλεσμα της αξιοποίησης πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι Λιμενικοί, οι οποίοι έδρασαν συντονισμένα καταφέρνοντας να βρουν τα ναρκωτικά και να συλλάβουν τους εμπλεκομένους.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν συλλογής - αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα (18 Μαΐου 2021) ο 20χρονος να εξέρχεται της οικίας του στην περιοχή Ιαλυσού Ρόδου και σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του μία (01) πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους τριών γραμμαρίων (3 γρ.).

Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, όπου διαπιστώθηκε ότι κατοικεί η 24χρονη και στην οποία με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΣΕΙΡΗΝΑ», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους σαράντα γραμμαρίων (40 γρ.),
β) μία (01) γυάλινη συσκευασία (βάζο), η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους τριακοσίων τριάντα δύο γραμμαρίων (332 γρ.),
γ) ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
δ) μία (01) πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε σαράντα τέσσερις (44) σπόρους κάνναβης,
ε) μία (01) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης καθώς και διάφορα σύνεργα χρήσης κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν όλες οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο συλληφθέντων.

Με αυτήν, ο 20χρονος και η 24χρονη συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Δημήτρη Δημητριάδη και Άκη Δημητριάδη, προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος τους και τους παρέπεμψε να δικαστούν στις 8 Οκτωβρίου 2021 από το αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες τόσο προανακριτικά όσο και ενώπιον της κας Εισαγγελέως δήλωσαν πως τις ποσότητες τις είχαν προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.
Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια