Τη Δευτέρα στη Ρόδο ο υπουργός Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο

Τη Δευτέρα στη Ρόδο ο υπουργός  Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο

Τη Δευτέρα στη Ρόδο ο υπουργός Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 587 ΦΟΡΕΣ

Στο νησί μας αναμένεται να βρεθεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, προκειμένου να επιληφθεί του σημαντικού θέματος του Κτηματολογίου Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Τσιάρας πρόκειται να έρθει τη Δευτέρα 24 Μαΐου και εκτός από το θέμα του Κτηματολογίου Ρόδου θα ασχοληθεί και με το Δικαστικό Μέγαρο.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου έστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης απευθύνοντάς του με αυτήν πρόσκληση να επισκεφθεί το συντομότερο δυνατόν το νησί μας και να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος που υπάρχει με το Κτηματολόγιο της Ρόδου.

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης επιβεβαίωσε την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού: «Κατόπιν έγκυρης πληροφόρησής μας ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας ανταποκρινόμενος στην πρόσφατη πρόσκληση και στις συνεχείς ενέργειες του Συλλόγου μας, θα επισκεφτεί εκτάκτως τη Δευτέρα το νησί μας προκειμένου να σχηματίσει άμεση προσωπική αντίληψη της κατάστασης του Κτηματολογίου, ώστε να αναληφθούν επειγόντως πρωτοβουλίες. Από την πλευρά μας θα συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, ώστε η παρέμβασή του να είναι καταλυτική στην επίλυση του φλέγοντος και ακανθώδους αυτού ζητήματος που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την οικονομική και συναλλακτική δραστηριότητα του νησιού μας».

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι της Ρόδου έχουν αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή τους προς τον κ. Τσιάρα, όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα που υπάρχουν για το Κτηματολόγιο της Ρόδου, τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου του αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν σε περίπτωση μεταστέγασης της υπηρεσίας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της, το οποίο δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Οι δικηγόροι επισημαίνουν επίσης ότι «υπάρχουν πλέον τεράστιες τεχνικές δυνατότητες για την εξεύρεση ουσιαστικής και άμεσα εφαρμόσιμης λύσης έτσι ώστε η υπηρεσία να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία της».

Ωστόσο αναφέρουν πως «σε κάθε περίπτωση καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον στενέψει ασφυκτικά για τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας» για αυτό και οι δικηγόροι της Ρόδου καλούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να επισκεφτεί το αμεσότερο δυνατόν το νησί μας μόνος ή συνεπικουρούμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου σας, προκειμένου να σχηματίσει άμεση προσωπική αντίληψη της κατάστασης και να αναληφθούν επειγόντως πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση του ζητήματος».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών