Συνταξιούχος ναυτικός από την Τήλο, δώρισε δύο αναπνευστήρες στο νοσοκομείο της Ρόδου

Συνταξιούχος ναυτικός από την Τήλο, δώρισε δύο αναπνευστήρες στο νοσοκομείο της Ρόδου

Συνταξιούχος ναυτικός από την Τήλο, δώρισε δύο αναπνευστήρες στο νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1943 ΦΟΡΕΣ

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, περήφανος νησιώτης Δωδεκανήσιος και Τήλιος, ο Ιωάννης Μανουσάκης. Άνρθωπος δοτικός βοηθητικός χωρίς να περιμένει ανταπόδοση από κανέναν. Τελευταία δωρεά του δύο νέοι αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ρόδου, σε μία περίοδο που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και απαιτική λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δωρεά αυτή φτάνει τα 40.000€ και με την συνεχή του φροντίδα και μέριμνα γενικά για κοινωνικούς σκοπούς, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση. Ο Ιωάννης Μανουσάκης είναι συνταξιούχος ναυτικός και τις δωρεές του τις πραγματοποιεί από το υστέρημά του. Όπως αναφέρει και ο ίδιος «Άναψα μια μικρή σπίθα και εύχομαι η σπίθα αυτή να γίνει φλόγα στις καρδιές των ανθρώπων, οι συνάνθρωποι μας να μιμηθούν και να κάνουν ό,τι μπορούν.

Οι έχοντες πολλά και οι έχοντες λίγα μπορούν.» Μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου, κ. Γρηγόριος Ρουμάνης ανέφερε στην τελετή παράδοσης «Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που εντάσσουμε στον εξοπλισμό του νοσοκομείου μας δύο καινούργιους αναπνευστήρες. Το σημαντικό είναι ότι οι αναπνευστήρες αυτοί είναι δωρεά ενός συνανθρώπου μας από την Τήλο του κ Ιωάννη Μανουσάκη, ο οποίος από το υστέρημά του ως συνταξιούχος που είναι φρόντισε να βοηθήσει την ολοκλήρωση ων διαδικασιών που επιτρέπουν την καλύτερη λειτουργεία του νοσοκομείου…Κύριε Γιάννη σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη αυτή προσφορά σας.».

Να σημειωθεί ότι το 2012 ο κύριος Μανουσάκης έκανε δωρεά το ίδιο του το σπίτι στην Τήλο, στο ίδρυμα του ορφανοτροφείου της Ρόδου. Αλλά όπως λέει και ο ίδιος «Δεν σταματάμε εδώ. Όσο είμαστε υγιείς και υπάρχει η δυνατότητα θα είμαι αρωγός. Στηρίζω ό,τι αξίζει.».

Διαβάστε ακόμη

Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας στο Νότιο Αιγαίο

Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων FEVR στη Ρόδο

Διακοπή υδροδότησης αύριο στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Ιαλυσό λόγω βλάβης

Νέο Δ.Σ. στο τμήμα Δωδεκανήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η)

Κάλεσμα του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου σε απεργία και μαζική συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Διακανονισμός οφειλών στη ΔΕΥΑΡ και ηλεκτρονικά

Στα χέρια της ασφάλειας Ρόδου σπείρα διαρρηκτών ρομά που ήρθαν στη Ρόδο και ρήμαξαν δεκάδες σπίτια

Στις Πηγές Καλλιθέας έγινε η φωτογράφηση για τη νέα συλλογή ρούχων “Momen”