Ο σχολικός αθλητισμός «θύμα» της πανδημίας

Ο σχολικός αθλητισμός  «θύμα» της πανδημίας

Ο σχολικός αθλητισμός «θύμα» της πανδημίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Δεν φαίνεται …φως στο τούνελ σε ό, τι αφορά τη διοργάνωση σχολικών αγώνων και φέτος, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, αν και ήταν έως και πρόπερσι σημαντικοί για τη μοριοδότηση των πρωταθλητών που ήθελαν αυτό το «μπόνους» εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Πέρυσι εξαιτίας των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν έγιναν αγώνες σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλήνιο επίπεδο κι αυτό θα γίνει και φέτος, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ενημερώσει τις αρμόδιες Διευθύνσεις ανά τη χώρα, ανάμεσά τους κι αυτές από τα Δωδεκάνησα, τουλάχιστον για το τι προτίθεται να πράξει.

Το διδακτικό έτος φέτος ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου και τρεις μέρες μετά ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις, οπότε και φέτος η διοργάνωση αγώνων δεν θα είναι εφικτή. Πάντως οι σημαντικοί αθλητές και οι αθλήτριες που φοιτούν στα λύκεια μπορούν να πάρουν την απαιτούμενη μοριοδότηση από τα πανελλήνια πρωταθλήματα των Ομοσπονδιών όπου κι ανήκουν τα αθλήματά τους.

Για παράδειγμα, στον στίβο, μπορεί φέτος να μην γίνουν σχολικοί αγώνες, αλλά οι κορυφαίοι των Πανελληνίων του ΣΕΓΑΣ στις «μικρές» κατηγορίες θα έχουν τα ευεργετήματα που προκύπτουν από τις διακρίσεις τους. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε γίνεται προσπάθεια και στο μπάσκετ, προκειμένου ν’ αναδειχθούν πρωταθλητές σε Παίδες-Κορασίδες κι Έφηβους-Νεανίδες από τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές, ώστε στη συνέχεια να γίνουν τα Πανελλήνια των κατηγοριών και οι παίκτες των κορυφαίων ομάδων να έχουν την απαραίτητη μοριοδότηση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Δωδεκάνησα, η αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης είχε προγραμματίσει από τα τέλη του 2020 την α’ φάση των σχολικών αγώνων στίβου για την 11η Μαρτίου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», όμως δεν ήταν δυνατόν υπό τις συνθήκες που κύλησε ο συγκεκριμένος μήνας να υπάρξει οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων