Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας από τον δήμο «Δομής φιλοξενίας αστέγων»

Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας από τον δήμο «Δομής φιλοξενίας αστέγων»

Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας από τον δήμο «Δομής φιλοξενίας αστέγων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Πίτσα Χατζή

Όσο κι αν θέλουμε να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από την πραγματικότητα είναι εντελώς μάταιο.

Η αλήθεια είναι μπροστά μας και σκοντάφτουμε πάνω της.

Μπορεί τα περιστατικά να μην είναι πολλά. Αλίμονο, άλλωστε αν συνέβαινε το αντίθετο. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και ένα τέτοιο περιστατικό να υπάρχει, τότε ο δείκτης του πολιτισμού μας και της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους μας πάει περίπατο.

Άνθρωποι χωρίς στον ήλιο μοίρα, όπως συνηθίζουμε να λέμε, χωρίς οικογενειακό και υποστηρικτικό περιβάλλον, χωρίς αντιστάσεις και άμυνες, κοινωνικά αποδιωγμένοι για τους δικούς του λόγους ο καθένας, άνεργοι, άρρωστοι, εξαρτημένοι από πάθη και ουσίες περιφέρονται σαν φαντάσματα ανάμεσά μας και προσπαθούν να επιβιώσουν με ανορθόδοξους τρόπους τις πιο πολλές φορές εντελώς μόνοι και αβοήθητοι από το ίδιο τους το Κράτος.

Ανθρώπινα κουρέλια, αποδιοπομπαίοι τράγοι που μετά βδελυγμίας ρίχνουμε οι περισσότεροι από εμάς το βλέμμα επάνω τους, ίσως έχοντας κάποιες φορές κι ένα μικρό δίκιο λόγω της συμπεριφοράς των ανθρώπων αυτών, η οποία συμπεριφορά ίσως είναι παραβατική λόγω των συνθηκών που βιώνουν, όπου όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα είναι η άμυνά τους.

Άνθρωποι διωγμένοι από τις οικογένειές τους, που έκαναν τα λάθη τους και τους στοίχισαν περισσότερο, χωρίς σπίτι, φαγητό, εργασία. Άνθρωποι άρρωστοι, μοναχικοί. Άνθρωποι που ζουν την «τιμωρία» των επιλογών τους ή των συγκυριών.
Μπορεί να μην είναι πολλοί αλλά δυστυχώς για την κοινωνία μας υπάρχουν.

Υπάρχουν κι εδώ στο κοσμοπολίτικο νησί της Ρόδου. Δεν επιτρέπεται να τους αγνοήσουμε άλλο είναι απάνθρωπο και σκληρό.

Στην εικόνα του άρθρου βλέπουμε το... νοικοκυριό ενός κλοσάρ της πόλης παρατημένο σ'ενα σοκάκι της Μεσαιωνικής Πόλης σαν ατραξιόν και καλωσόρισμα της τουριστικής σεζόν που άνοιξε αυλαία πριν από λίγες ημέρες και δίπλα τον πιστό τετράποδο... κλοσάρ φίλο του να το φυλάει. Εικόνες θλίψης και οργής.

Τόσα χρόνια λόγια, σχέδια, δηλώσεις όλων των πολιτικών σχημάτων και χρωμάτων μα κανένας δεν έσκυψε πάνω από το πρόβλημα με ευαισθησία και ειλικρινή διάθεση. Γραφειοκρατία φουλ, ευελιξία ανύπαρκτη παίρνει όλη την ενέργεια από τις υγιείς δυνάμεις.

Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία (ΧΘΕΣ) από τον Δήμο της Ρόδου, «Δομής φιλοξενίας αστέγων» για να σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες που μας ντροπιάζουν, μας οργίζουν και μας ...χαρακτηρίζουν ως είδος καθόλου κολακευτικά. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει και να προβλέπει λύσεις για τους άστεγους πολίτες της.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου