Ξεκινάει τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο

Ξεκινάει τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2341 ΦΟΡΕΣ

Ν. Χαρδαλιάς: «Η προσπάθεια γίνεται για τους πολίτες για να επιστρέψουν ασφαλείς στην κανονικότητα»

Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο, που θα λειτουργήσει από αύριο, Δευτέρα 24 Μαΐου, επιταχύνοντας τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού της Ρόδου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη για την οριστική χωροθέτηση του νέου εμβολιαστικού κέντρου δυναμικής 24 εμβολιαστικών γραμμών, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 24 Μαΐου. Το νέο εμβολιαστικό κέντρο θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας στο Φαληράκι Ρόδου

Με δηλώσεις τους οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Θεμιστοκλέους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εργασίες που έγιναν έτσι ώστε να μετατραπεί το Κλειστό Γυμναστήριο σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τις υπηρεσίες και τους τοπικούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν έτσι ώστε να είναι έτοιμο το κέντρο.

Η εργασία που έγινε αποτελεί πρότυπο, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται αφορά τους πολίτες για να μπορούν να επιστρέψουν όλοι ασφαλείς στην κανονικότητά μας. Τόσο ο κ. Χαρδαλιάς όσο και ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμαναν επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί και έκαναν έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν αλλά και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν επίσης με δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης καθώς και η βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μίκα Ιατρίδη που παρέστη στην ενημερωτική επίσκεψη

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο εμβολιαστικό κέντρο μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που το στελεχώνουν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε σε συνέχεια της επίσκεψης: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα αυτοψία, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα ξεκινήσουν όπως πρέπει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο γιατί αναδεικνύει πέρα από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την αγωνία μας και για το ζήτημα του τουρισμού. Θέλουμε να είναι ασφαλείς και όλοι όσοι θα υποδεχθούν τους ταξιδιώτες, αλλά και οι ταξιδιώτες που θα μας επισκεφθούν να είναι εξίσου ασφαλείς.

Έχει γίνει μια πρότυπη δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασία, αλλά ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη συνεργασία. Είναι ένα στοίχημα, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν αναλάβει τη διοικητική υποστήριξη του εγχειρήματος, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους υγειονομικούς μας - οι οποίοι έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, καθώς και τον δήμαρχο του νησιού, γιατί αποτελούν άλλον ένα κρίκο μιας αλυσίδας εξαιρετικής συνεργασίας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για τους πολίτες, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς, να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Κι ας θυμόμαστε κάτι - ότι για να ξεπεράσουμε όλη αυτή την κατάσταση πρέπει να παραμείνουμε πολύ πειθαρχημένοι και να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Το ότι έχουμε εμβολιαστεί ή ότι προτιθέμεθα να εμβολιαστούμε, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αμελούμε τα μέτρα. Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται, να φοράμε τις μάσκες, να αποφεύγουμε τις μεγάλες συναθροίσεις, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Καλή δύναμη. Καλή αρχή».

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε: «Η «Γαλάζια Ελευθερία» έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Είμαστε στην αρχή της. Θα κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη έχουν γίνει αρκετές χιλιάδες εμβολιασμοί στα 19 νησιά [με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 κατοίκους] και βλέπουμε τις πρώτες βελτιώσεις στα επιδημιολογικά στοιχεία.

Στόχος μας είναι στα μέσα με τέλη Ιουνίου στα νησιά αυτά να έχει ολοκληρωθεί ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Όσοι από τους μόνιμους κατοίκους και τους εποχικούς εργαζομένους το επιθυμούν, να έχουν εμβολιαστεί», συμπληρώνοντας ότι η κάλυψη στα ραντεβού στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο ανέρχεται στο 100% κι ευχαριστώντας όλους τους φορείς που συνδράμουν στη λειτουργία του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τον υπουργό γιατί με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά μέσα σε εφτά ημέρες, έκαναν ένα πράγμα που είναι προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της ζωής μας. Το ­95% του πληθυσμού της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου εξαρτάται από τον τουρισμό. Η πολιτεία έκανε το καθήκον της και εμείς τα πάντα.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία αλλά μετά από σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Στον πολίτη πλέον είναι η σκυτάλη για να αποφασίσει να εμβολιαστεί, και να δείξει σε όλο τον κόσμο, ότι στη Ρόδο, στο Νότιο Αιγαίο είμαστε υγιείς πρώτα απ' όλα εμείς και μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πίστη στους επισκέπτες μας πως θα είναι ασφαλείς.

Προχωράμε με την λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στο Κλειστό Γήπεδο της Καλλιθέας, στον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού».

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
«Θα είναι ένα εμβολιαστικό κέντρο με τη δυνατότητα χιλιάδων εμβολιασμών ημερησίως. Μπαίνει σε λειτουργία από τη Δευτέρα», τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος επισημαίνοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ, διαμορφώθηκαν οι χώροι ενός αθλητικού γηπέδου σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο κέντρο εμβολιασμού.

«Αυτή η μάχη μας αφορά όλους και οφείλουμε να μπαίνουμε σε αυτή κάθε μέρα με τη δύναμη που μας δίνει η γνώση ότι θα την κερδίσουμε βήμα-βήμα.
Με επιμονή και αφοσίωση.

Σε αυτό τον νέο υπέροχο χώρο, όπως και σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας, πηγαίνουμε για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας.
Πηγαίνουμε για να νικήσουμε την αγωνία, την αβεβαιότητα, την ακινησία.
Είμαστε όρθιοι και θα βγούμε νικητές» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας