Αντιμέτωποι με τις πληγές της ψυχής...

Αντιμέτωποι με τις πληγές της ψυχής...

Αντιμέτωποι με τις πληγές της ψυχής...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Την επόμενη ημέρα της πανδημίας, απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα μετράμε τις πληγές μόνο σε συνανθρώπους μας που έφυγαν από τη ζωή, που ταλαιπωρήθηκαν στις ΜΕΘ, όπως και οι άνθρωποί τους.

Δεν θα μαζεύουμε μόνο τα κομμάτια μας άλλοι για ν’ ανακάμψουμε οικονομικά και άλλοι για να επιβιώσουμε, αλλά θα έρθουμε αντιμέτωποι και με τις πληγές εκείνες που αφήσαμε τελευταίες-καθότι προέχει η επιβίωση: αυτές της ψυχής.

Απ’ ό,τι δείχνουν και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται τελευταία από την Κεντρική Διοίκηση και διαχέονται προς την Αυτοδιοίκηση, τους κατά τόπους φορείς κτλ., η ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων θα είναι από τα ζητήματα που θα βγουν στην επιφάνεια μόλις αφήσουμε πίσω μας το υγειονομικό κομμάτι και πάρουμε τα πάνω μας οικονομικά.

Το θέμα είναι ότι οι ελλείψεις που έχουμε ως χώρα σ’ αυτό τον τομέα μοιάζουν να είναι δραματικές. Το βλέπουμε άλλωστε και από την επικαιρότητα. Τις προάλλες, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, έκανε μία αναφορά για την ανάγκη να υπάρχει ψυχολόγος στα σχολεία, αίτημα δεκαετιών. Τελευταία αναδείχθηκε και το θέμα της ανάγκης παρουσίας ψυχολόγου στις υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Η αρμόδια Υφυπουργός, κα Ζωή Ράπτη, κατά την παρουσία της εδώ, εξήγγειλε ενίσχυση αυτών των δημόσιων δομών ενώ ένα θέμα που της τέθηκε είναι και η ανάγκη για παιδοψυχίατρο στο νοσοκομείο, ειδικότητα που δεν έχουμε μέχρι τώρα!

Η πανδημία επιτάχυνε πολλά πράγματα στη χώρα μας, ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι από όλα αυτά που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, θα βγει και κάτι καλό. Γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, και σ’ αυτό τον τομέα της ψυχικής υγείας θα πρέπει να καλυφθούν ελλείψεις και παραλείψεις δεκαετιών…

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch