Δύο συντοπίτες μας στην ομάδα Εργασίας Προσβάσιμου Τουρισμού

Δύο συντοπίτες μας στην ομάδα Εργασίας Προσβάσιμου Τουρισμού

Δύο συντοπίτες μας στην ομάδα Εργασίας Προσβάσιμου Τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 629 ΦΟΡΕΣ

Η Δρ. Φωτεινή Τ. Κουλούρη, Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ο κος Μιχαλάκης Χρήστος, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, συμμετέχουν στην Ομάδα Εργασίας Προσβάσιμου Τουρισμού, με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, κου Χάρη Θεοχάρη.

Με την Απόφαση υπ’ αριθμ. 8116-14/5/2021 (ΑΔΑ:6Χ3Ψ465ΧΘΟ-7ΑΡ) του Υπουργού Τουρισμού, κου Χάρη Θεοχάρη,η Δρ. Φωτεινή Τ. Κουλούρη – Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ο κος Μιχαλάκης Χρήστος, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου συμμετέχουν στην Ομάδα Εργασίας Προσβάσιμου Τουρισμού.

Η πρόσβαση στον τουρισμό αποτελεί δικαίωμα που εξασφαλίζεται από τη συντεταγμένη πολιτεία και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και μεγάλο κενό μεταξύ των αναγκών για πρόσβαση και των προσφερόμενων υπηρεσιών, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Η συντονισμένη προσπάθεια βελτίωσης της προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών και η ενίσχυση του προσβάσιμου τουρισμού στην Ελλάδα, τόσο από πλευράς της πολιτείας όσο και εκ μέρους των επιχειρηματιών του τουρισμού, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Οι δύο συμπολίτες μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας για τον τρόπο παροχής τουριστικών υπηρεσιών με γνώμονα την επίτευξη προσβασιμότητας στον Τουρισμό, η βελτίωση του οποίου θα οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα, άνεση και ασφάλεια υπηρεσιών για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή αναπηρίας.

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο τους!

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο