ΠΑΜΕΑ: Ένας σύλλογος με πλούσιο απολογισμό δράσης και προσφοράς

ΠΑΜΕΑ: Ένας σύλλογος με πλούσιο απολογισμό δράσης και προσφοράς

ΠΑΜΕΑ: Ένας σύλλογος με πλούσιο απολογισμό δράσης και προσφοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 648 ΦΟΡΕΣ

Με έναν πλούσιο απολογισμό δράσεων και προσφοράς προς τους συμπολίτες μας, η πρόεδρος του Συλλόγου ΠΑΜΕΑ κ. Έλενα Κουνάκη μίλησε στη «Ροδιακή», σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη σύστασή του.

Ο Σύλλογος ΠΑΜΕΑ (Προσφέρω Αγάπη Μοιράζω Ελπίδα και Ανθρωπιά), ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 με σκοπό να βοηθήσει τους συμπολίτες μaας ΑμΕΑ με όποιον τρόπο μπορεί. Μαζεύοντας πώματα τόσο τα μέλη του συλλόγου, όσο και εκατοντάδες συμπολίτες μας, ο σύλλογος προσφέρει αναπηρικά αμαξίδια, με τον γνωστό τρόπο, να δίνουν δηλαδή μερικές χιλιάδες πώματα και να παίρνουν αναπηρικά αμαξίδια για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Πέραν αυτού, στη μέχρι τώρα πορεία του ο Σύλλογος, έχει δώσει εκτός από αναπηρικά αμαξίδια, περιπατητήρες, πατερίτσες, κρεβάτια, στρώματα, κ.α.

Συγκεκριμένα, και σε ό,τι αφορά τις δωρεές του συλλόγου, ο Σύλλογος ΠΑΜΕΑ δώρισε μέσα σε ένα χρόνο τα εξής:
13 καρότσια, 5 περιπατητήρες, 6 πατερίτσες, 1 τρίποδο, 8 κρεβάτια, 8 στρώματα απλά, 3 στρώματα αέρα, 1 στήλη για ορούς, 1 καρεκλάκι μπάνιου, 4 πακέτα πάνες για ΑμΕΑ, 1 καρότσι για το Κέντρο Ελπίδα, 2 κρεβάτια και 1 καρότσι που ζητήθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό.

Σε ό,τι αφορά την Πάτμο, 2 καρότσια για το κέντρο υγείας Πάτμου και 1 περιπατητήρας, 1 κρεβάτι, 1 καρότσι και 1 στρώμα για συνάνθρωπό μας από Πάτμο.
Ενώ μάλιστα, έχοντας το αίσθημα της προσφοράς έδωσε τρόφιμα και δώρα σε διάφορους συλλόγους.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
«Τρόφιμα Χριστούγεννα στον σύλλογο «Αγία Σοφία» και στον σύλλογο «Νοιάζομαι και Πράττω», το Πάσχα σε πρόνοια και στον σύλλογο «Νοιάζομαι και Πράττω», σε οικογένειες ΑμΕΑ.

Δώρα στα παιδιά των ΚΕΚΙΚΑΜΕΑ τις απόκριες, γάντια στο νοσοκομείο της Ρόδου, αυγά σοκολατένια για το πάσχα και φαναράκια για τα παιδιά του Κέντρου Ελπίδα και των ΚΕΚΙΚΑΜΕΑ και στο Κέντρο «Χαρταετό», τυρόπιτες, κουλουράκια και τσουρέκια στα γηροκομεία της Ρόδου, Αρνί για το Πάσχα για την ομάδα «Κανένας νηστικός» για 20 οικογένειες, αναπηρικό καρότσι σε έναν ηλικιωμένο».

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η κ. Κουνάκη, αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας για την αμέριστη βοήθεια τους στο έργο τους με τα πώματα, και όχι μόνο, τόνισε ότι στην εν λόγω δράση συμβάλλουν συμπολίτες μας και από τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ ο σύλλογος βοηθάει συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα Δωδεκάνησα.

Σχολεία, σύλλογοι, επιχειρήσεις, όλοι βοηθούν το έργο του συλλόγου ΠΑΜΕΑ συλλέγοντας πώματα, ενώ μάλιστα εδώ και λίγο καιρό ο σύλλογος άνοιξε εκ νέου και δέχεται πώματα, δράση που λόγω κορωνοϊού είχε περιοριστεί.

Σημαντικό ρόλο βέβαια στο έργο του συλλόγου, θα έχει εάν δοθεί και ο κατάλληλος χώρος για τη στέγασή του, γεγονός που θα τους βοηθήσει να συλλέγουν εκεί τα πώματα αλλά και να έχουν μια έδρα για να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Κουνάκη, ο σύλλογος έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο αιτήσεις για στέγη προς τον δήμο, οι οποίες και απορρίφθηκαν, ενώ έχει πραγματοποιήσει μια τρίτη για την οποία αναμένει απάντηση, ευελπιστώντας αυτή τη φορά η απάντηση να είναι θετική.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας