Συνελήφθη 28χρονος εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης

Συνελήφθη 28χρονος εμπλεκόμενος  σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης

Συνελήφθη 28χρονος εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 633 ΦΟΡΕΣ

Σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 730 γραμμαρίων ηρωίνης, κατηγορείται ότι εμπλέκεται 28χρονος που συνελήφθη στην Κάλυμνο.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από ενάμιση χρόνο και μαζί με τον 28χρονο είχε συλληφθεί και ένας 32χρονος. Οι δύο άνδρες παρά το γεγονός ότι το διάστημα εκείνο βρίσκονταν στη φυλακή, φέρονταν να δίνουν «εντολές» για την αποστολή των ναρκωτικών, τα οποία είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων!

Σε βάρος των δύο εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. Μετά την απολογία του ο 28χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ. Τους περιοριστικούς όρους όμως αυτούς, ο 28χρονος τους παραβίασε με αποτέλεσμα να εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου το οποίο και εκκρεμούσε.

Έτσι προχθές το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν τον 28χρονο και τον συνέλαβαν, κινώντας σε βάρος του την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον Δεκέμβριο του 2019 οπότε και εξιχνιάστηκε η υπόθεση από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, ο 32χρονος ήταν ήδη κρατούμενος για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε διαλευκανθεί το 2018 στο νησί, ενώ ο 26χρονος βρισκόταν προφυλακισμένος για υπόθεση ληστείας που κατηγορούνταν, σε βάρος ηλικιωμένης στο νησί. Οι δύο άνδρες φέρονται να είναι τα άτομα αυτά που μέσα από τις φυλακές είχαν δώσει τις εντολές για να αποσταλεί δέμα που εντοπίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο έφθασε στην Κάλυμνο με εταιρεία ταχυμεταφορών και περιείχε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχε μόνο αυτό. Έτσι το δέμα, το οποίο θα παραλάμβανε άγνωστος, κατασχέθηκε και όταν ανοίχθηκε από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν μέσα το φούρνο μικροκυμάτων επιμελώς κρυμμένη ηρωίνη βάρους 730 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του 32χρονου και του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο