Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε 41χρονη, την οποία είχε προσπαθήσει να κάψει ο σύζυγός της

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε 41χρονη, την οποία είχε προσπαθήσει να κάψει ο σύζυγός της

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε 41χρονη, την οποία είχε προσπαθήσει να κάψει ο σύζυγός της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1730 ΦΟΡΕΣ

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην Καλαμάτα το 2019

Μία πτυχή υπόθεσης που είχε απασχολήσει μέσω των αστυνομικών ειδήσεων το πανελλήνιο, θα εξεταστεί σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Πρόκειται για την αίτηση διαζυγίου που έχει υποβάλει στο αρμόδιο δικαστήριο του νησιού μας, μία 41χρονη αλλοδαπή από την Αλβανία η οποία πριν από ενάμιση χρόνο κινδύνευσε να καεί ζωντανή από φωτιά που της έβαλε ο 47χρονος σύζυγός της, περιλούζοντάς την με βενζίνη!

Το περιστατικό είχε συμβεί λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2019 στην Καλαμάτα, όπου διέμενε το ζευγάρι μαζί με τα δύο παιδιά του, και εξαιτίας αυτού η 41χρονη αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας αλλά και να καταφύγει σε άλλη περιοχή της χώρας για την αίτηση διαζυγίου, κάτι που έκανε στη Ρόδο διά της δικηγόρου κας Μαρίας Βερβέρη.
Σε ό,τι αφορά την υγεία της, η 41χρονη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, ενώ ο 47χρονος βρίσκεται πλέον στη φυλακή καθώς έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και εμπρησμό σε βάρος της.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα και με την αγωγή διαζυγίου που έχει κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (ειδική διαδικασία οικογενειακών διαφορών) και θα συζητηθεί σήμερα, η 41χρονη Αλβανίδα παντρεύτηκε την Άνοιξη του 1999 τον 47χρονο συμπατριώτη της και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι ανήλικο.

Τα πρώτα χρόνια όλα πήγαιναν καλά και ο κοινός τους βίος ήταν αρμονικός, μέχρι που άρχισαν να έχουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας κυρίως εξαιτίας της υπέρμετρης και παράλογης ζήλιας του 47χρονου, αλλά και της σταδιακής εξάρτησής του από το ποτό. Όπως αναφέρει η 41χρονη στην αγωγή της, ο σύζυγός της κατανάλωνε καθημερινά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και χρησιμοποιούσε χωρίς λόγο λεκτική και σωματική βία εις βάρος της, γεγονότα τα οποία προσπαθούσε – ίσως λανθασμένα- να αποκρύψει και να παραβλέψει για να μη διαλύσει τον γάμο της. Ωστόσο όλα αυτά τα ζητήματα είχαν ως αποτέλεσμα τη μεταξύ τους απομάκρυνση αφού κάθε προσπάθεια επικοινωνίας κατέληγε σε μεταξύ τους καβγά.

Μέρα με τη μέρα η κατάσταση γινόταν συνεχώς χειρότερη έως τις 12 Δεκεμβρίου 2019, οπότε και συνέβη το πλέον τραγικό περιστατικό για την 41χρονη, το οποίο και την έχει σημαδέψει και θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή.
Την ημέρα λοιπόν εκείνη περίπου στις 10 το πρωί, ο 47χρονος επέστρεψε στην οικογενειακή εστία μαζί με το ανήλικο παιδί τους. Το μεγαλύτερο (ενήλικο) παιδί είχε ήδη βγει έξω για να συναντήσει κάποιους φίλους του, κάτι που έκανε στη συνέχεια και το μικρότερο.

Όταν το ζευγάρι έμεινε μόνο του, ο 47χρονος άρχισε να ρωτάει σε έντονο ύφος και να κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στην 41χρονη, διότι νόμιζε πως είχε βγει έξω με κάποιον άλλον άντρα. Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς στη συνέχεια έγινε βίαιος απέναντί της χτυπώντας την, με κλωτσιές και μπουνιές. Ενώ λοιπόν συνέχιζε να τη χτυπάει έβγαλε από την τσέπη του ένα σύρμα το οποίο πέρασε γύρω από το λαιμό τη και άρχισε να το σφίγγει. Ο 47χρονος αλλοδαπός έσυρε την 41χρονη σύζυγό του μέχρι την μπαλκονόπορτα του σπιτιού του όπου είχε φυλάξει ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Όπως η ίδια περιγράφει στην αγωγή της, «με το ένα χέρι με κρατούσε με το σύρμα γύρω από τον λαιμό μου και με το άλλο χέρι έριξε στο σώμα μου βενζίνη και αμέσως έβγαλε από την τσέπη του αναπτήρα και μου έβαλε φωτιά. Εγώ εβρισκόμενη σε σοκ άρχισα να τρέχω πανικόβλητη ενώ υπέφερα από τους πόνους προσπαθώντας να σβήσω τη φωτιά στο σώμα μου. Πήγαινα από καναπέ σε καναπέ σε κατάσταση πανικού και αμέσως πήρα την κουβέρτα που βρήκα πάνω στον καναπέ και τυλίχθηκα προκειμένου να σβήσω τη φωτιά. Έτρεξα τότε στον δρόμο ενώ το σπίτι ήδη είχε αρχίσει να φλέγεται. Περαστικοί που άκουσαν τις εκκλήσεις μου για βοήθεια έσπευσαν να καλέσουν την αστυνομία και ασθενοφόρο. Μετά από αυτά τα γεγονότα δε θυμάμαι πότε και πώς βρέθηκα στο νοσοκομείο».

Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας «με θερμικό έγκαυμα αφορών πρόσωπο, τράχηλο, κορμό και άνω άκρα, συνολικής επιφάνειας περίπου 35%» για δέκα ημέρες, ενώ υπεβλήθη και σε επεμβάσεις για τον καθαρισμό και αποκατάσταση μέρους των εγκαυμάτων της. Αποδιασωληνώθηκε τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2019 και μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή βρισκόταν σε κώμα και δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα.

Στις 24-12-2019 μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο και στις αρχές Ιανουαρίου 2020 υπεβλήθη σε νέα εγχείρηση για τα τραύματα που έφερε, ενώ κατά την παραμονή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παρουσίασε σηπτικά επεισόδια και πνευμονική εμβολή λόγω των εγκαυμάτων της.
Η ίδια επισημαίνει ότι ακόμη και μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει θέματα υγείας και αφόρητους πόνους ενώ τα εγκαύματα θα φαίνονται πάνω της για ολόκληρη τη ζωή της.

Σε ό,τι αφορά τον 47χρονο κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και εμπρησμό, κατηγορίες για τις οποίες έχει κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και εκτίει την ποινή που του έχει επιβληθεί σε φυλακή της χώρας μας.

Η 41χρονη γυναίκα η οποία λόγω του περιστατικού αυτού αναγκάστηκε να φύγει από την Καλαμάτα και να μετακομίσει σε άλλη περιοχή της χώρας, ζητάει από το δικαστήριο να «λύσει» τον γάμο της με τον 47χρονο Αλβανό όσο το δυνατόν συντομότερα και να αναλάβει η ίδια την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού της.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο