Βούληση του δήμου Ρόδου να βρεθεί λύση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Βούληση του δήμου Ρόδου να βρεθεί λύση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Βούληση του δήμου Ρόδου να βρεθεί λύση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 380 ΦΟΡΕΣ

Τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να βρεθεί λύση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της, εξέφρασε, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Με φόντο και τη σημερινή γενική συνέλευση της Εταιρείας, στις 6:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τις τετράμηνες συμβάσεις για 60 άτομα στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος.

Τοποθετούμενος, λοιπόν, ο Δήμαρχος είπε ότι η θέση τους είναι υπέρ της προσπάθειας να βρεθεί λύση και ειδικά σε μία χρονιά που ξεκίνησε με φωτιές σε άλλες περιοχές της χώρας. Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ότι δεν έχει πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για το θέμα μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, ο οποίος είπε ότι η Εταιρία έχει κλείσει στην ουσία από τις 31/12/2018, επίσημα δεν υφίσταται και θα έπρεπε να έχει μπει σε εκκαθάριση. Όμως, όπως είπε, δεν την έκλεισαν τελείως και βρήκαν τρόπο για την αναβίωσή της αλλά δεν μπορεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. «Ο Δήμος Ρόδου θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρουν οι άνθρωποι δουλειά», είπε ο Αντιδήμαρχος.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και το μέλος της μείζονος και Γραμματέας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Πόκκιας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Σάββατο 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτική Προστασία, αλλά και ότι ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος άσχημα για τη χώρα μας, με πυρκαγιές. «Πράγματι, είναι επείγον να ενεργοποιηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ», είπε και τόνισε ότι καταβάλλεται η προσπάθεια ώστε η Εταιρεία να στηθεί από την αρχή σε υγιείς βάσεις, να ξεπεραστεί το πρόβλημα της επιχειρησιακής δυνατότητας που θα έχει αυτό το Σώμα. Τέλος, έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν και τα έξι νέα πυροσβεστικά που προμηθεύτηκε η ΠΕΔ για τις ανάγκες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κυρίως.

Ο ξύλινος πεζόδρομος

Στην τοποθέτησή του στο στάδιο της ενημέρωσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Δημήτρης Κρητικός, αναφέρθηκε στο έργο της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου, λέγοντας ότι είναι πολύ ωραίο ενώ είπε ότι εκτίμησή του είναι ότι θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι το Belvedere. Ωστόσο, ανέφερε ότι τον προβληματίζουν τα διαχωριστικά που έχουν τοποθετηθεί στον ποδηλατόδρομο καθώς, όπως είπε, ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια. Επίσης, ανέφερε ότι, προσωπικά, δεν του αρέσουν οι φοίνικες.

Απαντώντας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, είπε ότι είναι γνωστό ότι το έργο έχει συμβασιοποιηθεί στο τέλος της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, οπότε οποιαδήποτε τροποποίηση στη μελέτη θα το άφηνε πολύ πίσω, αφού πρέπει να εκτελεστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Είπε, ακόμη, ότι τα διαχωριστικά προβλέπονται από τη μελέτη και διασφαλίζουν την προστασία του ποδηλατόδρομου από τα διερχόμενα οχήματα ενώ φωσφορίζουν για να είναι ευδιάκριτα και κατά τις νυχτερινές ώρες. «Δεν έχουμε αποκλίσει καθόλου από την αρχική μελέτη», είπε. Για τους φοίνικες, είπε ότι φυτεύθηκαν μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας