Δεν απαντούσε στις κλήσεις, ανησύχησαν οι συγγενείς, πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα και εκείνος έβλεπε τηλεόραση

Δεν απαντούσε στις κλήσεις, ανησύχησαν οι συγγενείς, πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα και εκείνος έβλεπε τηλεόραση

Δεν απαντούσε στις κλήσεις, ανησύχησαν οι συγγενείς, πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα και εκείνος έβλεπε τηλεόραση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10920 ΦΟΡΕΣ

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση που πραγματοποίησαν από κοινού το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο νησί της Ρόδου Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ όταν συγγενείς 85χρονου συμπολίτη μας ανησύχησαν επειδή ο άνθρωπός τους δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα. Έτσι ζήτησαν τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών προκειμένου να μπουν στο διαμέρισμα και να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, σε γειτονιά της περιοχής Ανάληψη στην πόλη της Ρόδου. Στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, διέμενε μόνος του ένας 85χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, δεν είχε εμφανιστεί στη γειτονιά και δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις που του έκαναν συγγενείς του.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, οι συγγενείς του, ανησυχώντας ακόμα περισσότερο για την κατάστασή του, ειδοποίησαν την αστυνομία της περιοχής μας, στελέχη της οποίας ξεκίνησαν αμέσως την προβλεπόμενη διαδικασία, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου καθώς επίσης και του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με όσα οι γείτονες δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» πρώτοι έφθασαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ο οποίοι και χτύπησαν επανειλημμένα το κουδούνι και την πόρτα. Ο ηλικιωμένος όμως, είτε δεν ήθελε είτε δεν άκουγε κι έτσι δεν απαντούσε ούτε πήγε να ανοίξει. Στο σημείο έφθασε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου λίγη ώρα αργότερα, με εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία και προχώρησαν στην εφαρμογή των όσων προβλέπονται, παραβιάζοντας έτσι την κεντρική είσοδο του διαμερίσματος και μία ακόμα πόρτα που ήταν κλειδωμένη επίσης για να φθάσουν έτσι στο σημείο όπου βρισκόταν. Έκπληκτος αλλά και φοβισμένος ο ηλικιωμένος, είδε τους πυροσβέστες μέσα στο σπίτι του και δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί.

Έκπληκτοι έμειναν επίσης οι πυροσβέστες κι οι αστυνομικοί στη συνέχεια, αφού, όπως διαπίστωσαν, ο ηλικιωμένος δεν είχε πάθει το παραμικρό. Είχε ξυπνήσει προφανώς από τον θόρυβο, δεν κατάλαβε τι συνέβαινε, αλλά τρόμαξε τόσο πολύ από όλα όσα γίνονταν μέσα κι έξω από το σπίτι που είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι του μπροστά στην τηλεόραση χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες πάντως, επιδιόρθωσαν στη συνέχεια, όπως μπορούσαν καλύτερα την πόρτα που λίγο νωρίτερα είχαν παραβιάσει και συνέστησαν στον ηλικιωμένο συμπολίτη μας να έχει κοντά του το τηλέφωνο και να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών