Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των συμβουλίων αρχιτεκτονικής

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των συμβουλίων αρχιτεκτονικής

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των συμβουλίων αρχιτεκτονικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 424 ΦΟΡΕΣ

Από το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων

Σε κοινή ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής προχώρησαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι πρόεδροι κ.κ. Αντώνης Γιαννικουρής και Γιώργος Σκιαδόπουλος, οι πρόσφατες πολλαπλές νομοθετικές αλλαγές έχουν επιβαρύνει με έναν υπέρμετρο νέο όγκο υποθέσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών τόσο τους ιδιώτες, όσο και τους μηχανικούς και κατ’ επέκταση τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιτροπές, ελεγκτικά όργανα, κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, για το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Ρόδου, αναφορικά με τη χρονική αναμονή που επικρατεί για την εξέταση μίας υπόθεσης κατόπιν της πρωτοκόλλησής της, δίνονται οι παρακάτω διευκρινίσεις:

«Το Συμβούλιο σε χρονικό διάστημα 5 μηνών έχει πετύχει να εξετάσει ίσο αριθμό θεμάτων με όσα εξέταζαν τα συμβούλια προηγούμενων ετών σε διάστημα 12 μηνών. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έχουν ήδη εξεταστεί 220 θέματα, ενώ προηγούμενα έτη, τα θέματα μίας ολόκληρης χρονιάς ανερχόντουσαν γύρω στα 190-200.

Ήδη έχουν πρωτοκολληθεί 330 θέματα. Συνεπώς, εφόσον συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός υποβολής μελετών, θα έχουμε γύρω στις τριπλάσιες υποβεβλημένες μελέτες συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Ρόδου, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πρωτοφανή φόρτο εργασίας που έχει σωρευτεί, έχει προχωρήσει τον τελευταίο μήνα σε εβδομαδιαίες συνεδριάσεις.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, επιθυμούν να συγχαρούν την επιτροπή για τις τακτές συνεδριάσεις της, ενώ σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα, τις επιτροπές, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης αναφορικά με την αποσυμφόρηση της αναμονής για όλα τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Δωδεκανήσου», αναφέρουν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Αντώνης Ε. Γιαννικουρής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου Γιώργος Κ. Σκιαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»