Δ. Γάκης: Ο Λαός και η Δημοκρατία στην πυρά του Μεσαίωνα με σφραγίδα της Δεξιάς

Δ. Γάκης: Ο Λαός και η Δημοκρατία στην πυρά του Μεσαίωνα με σφραγίδα της Δεξιάς

Δ. Γάκης: Ο Λαός και η Δημοκρατία στην πυρά του Μεσαίωνα με σφραγίδα της Δεξιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 156 ΦΟΡΕΣ

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για το νέο νόμο για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών Αρχών:

«Το νομοσχέδιο «Βορίδη» στον οποίο ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης το ψαλίδισμα της Δημοκρατίας και μέσω αυτού του περιορισμού της δράσης των αριστερών προοδευτικών κομμάτων πήρε και κοινοβουλευτική έγκριση. Με ένα σχέδιο νόμου απόλυτα αντιδραστικό και συντηρητικά καταρτισμένο, προσπαθούν να δημιουργήσουν το πολιτικό χώρο μέσα στο οποίο θα ανθίζουν μόνο τα ξερολούλουδα της δεξιάς πολιτικής.

Η απλή αναλογική δεν είναι στον πολιτισμό τους, δεν είναι στην κουλτούρα του κυρίου Βορίδη ως γνωστόν, γιατί προωθεί την ισότητα στην έκφραση των πολιτών και τη δικαιοσύνη στην εκπροσώπηση τους στα δημοτικά συμβούλια και στις δημοτικές κοινότητες.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία περιγράφουν την στόχευση του; Πρώτον. Μικραίνει ο αριθμός των μελών των δημοτικών συμβουλίων άρα αυξάνει το εκλογικό μέτρο για την εκπροσώπηση των μικρών ανεξάρτητων αλλά δυναμικών ομάδων των πολιτών. Δεύτερον. Τα δημοτικά συμβούλια μετατρέπονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε χώρους προβληματισμού και εκφώνησης «δεκάρικων λόγων και στη χειρότερη σε «μαριονέτες» ή «γλάστρες» που θα στολίζουν την εικόνα του προεδρείου των δημοτικών συμβουλίων.

Οι αρμοδιότητες τους είναι πια μηδαμινές, αφού όλες οι εξουσίες περνούν στον «δήμαρχο Αφέντη» και στα υπασπιστήρια του στα οποία έχουν μετατραπεί οι επιτροπές οικονομικών θεμάτων και ποιότητας ζωής στις οποίες έχουν ανατεθεί όλες οι αρμοδιότητες διοίκησης του Δήμου.

Ο «Δήμαρχος εξουσιαστής» με τους υπασπιστές του γίνονται οι απόλυτοι Άρχοντες των δήμων που σχεδίασαν ο κύριος Βορίδης και οι άριστοι περί αυτόν. Τρίτον. Μετατρέπουν τους αντιδημάρχους σε λοχίες εκτέλεσης εντολών χωρίς δυνατότητα αυτονομίας γιατί από πάνω τους επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της αντικατάστασης τους.

Τέταρτον. Αυτό που ολοκληρώνει το πισωγύρισμα και που αποδεικνύει τον αυταρχικό τρόπο που επιθυμούν να εφαρμόσουν στη διοίκηση των Δήμων, η κατάργηση της δυνατότητας αποτελεσματικής, δημοκρατικής και ουσιαστικά ωφέλιμης για τις τοπικές κοινότητες λειτουργίας με την κατάργηση της δυνατότητας να εκλεγούν οι πολίτες την τοπική τους εξουσία, το τοπικό τους συμβούλιο.

Ενσωματώνουν τους υποψήφιους των κοινοτήτων σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και ο νικητής των εκλογών στο δήμο τα παίρνει ΟΛΑ αδιαφορώντας για την θέληση των κατοίκων της κάθε κοινότητας.

Ο Λαός και η Δημοκρατία στην πυρά του Μεσαίωνα. Δεν υπάρχει χειρότερο εκλογικό σύστημα από αυτό που ψήφισε σήμερα η Ελληνική Βουλή. Κάθε βουλευτής θα πρέπει να νιώσει την ευθύνη που έχει αναλάβει με τη στάση του.

Παράταξη η οποία στον πρώτο γύρο παίρνει ένα ποσοστό 43% εκλεγεί απευθείας δήμαρχο, το 60% των μελών του δημοτικού συμβουλίου και όλα τα τοπικά συμβούλια. Παράταξη η οποία δεν θα συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο το 43% αλλά π.χ. 30% και συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο μόνο με το δήμαρχο και κερδίσει τις εκλογές, τότε ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης εκλέγεται Δήμαρχος του Δήμου και το 30% της έκφρασης των δημοτών μετατρέπεται από τον καλπονοθευτικό αντιδημοκρατικό νόμο Βορίδη σε 60% στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και 100% στην εκλογή πλειοψηφικών συμβουλίων ΟΛΩΝ των κοινοτήτων.

Είναι φανερό ότι ο στόχος είναι να δημιουργήσουν μηχανισμούς υποστήριξης της κεντρικής εξουσίας. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι ο Ελληνικός Λαός πια, παρ’ όλη την προπαγάνδα που έχουν πληρώσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους έχει πάρει χαμπάρι…»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο