Ο εθελοντισμός ήταν τρόπος ζωής για την Άννα Ραϋμόνδου-Ιωαννίδου

Ο εθελοντισμός ήταν τρόπος ζωής για την Άννα Ραϋμόνδου-Ιωαννίδου

Ο εθελοντισμός ήταν τρόπος ζωής για την Άννα Ραϋμόνδου-Ιωαννίδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 732 ΦΟΡΕΣ

Με μια όμορφη επιστολή γεμάτη αγάπη προς το πρόσωπο της Άννας Ραϋμόνδου-Ιωαννίδου, μέλους επί πολλά χρόνια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, απέστειλαν στη «Ροδιακή» τα μέλη του τοπικού τμήματος και η ομάδα συνεργασίας.

Στο κείμενό τους, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν τη μεγάλη της προσφορά, όπου και όπως μπορούσε, αφού ο εθελοντισμός ήταν για εκείνη τρόπος ζωής σε όλη της τη ζωή.

Η επιστολή αναφέρει:
«Αλήθεια!
Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως αυτή τη στιγμή με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε ένα εκλεκτό μέλος της Ομάδας μας, την αείμνηστη Άννα Ραϋμόνδου-Ιωαννίδου.

Τα λόγια είναι αδύναμα να εκφράσουν τη δασκάλα που πρώτη εφάρμοσε την Ντεκρολί της Μοντεσσόρι διδασκαλία ολικής μεθόδου της Α’ τάξης σε συνεργασία με την αείμνηστη ψυχολόγο της Ακαδημίας μας Μαρία Πετρούτσου.
Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε πως η λέξη δασκάλα/δάσκαλος σου δείχνει το μέγεθος της προσφοράς. Η μορφή της δεν σβήνει. Η στάση της ζωής της κρατά αναμμένη τη φλόγα της μόρφωσης.

Πλούτισε και δρόσισε την παιδική ψυχή με τις σωστές γνώσεις και αξίες για τη ζωή του. Αυθόρμητα και αθόρυβα τιμάται για την άριστη και ευγενική προσφορά της τόσο στην παιδεία όσο και για την άοκνη δυναμική και πάντα σπουδαία συμμετοχή της στον ενεργό Οδηγισμό.

Πρώτη δίδαξε τον οδηγισμό στα τυφλά παιδιά και δημιούργησε την ομάδα τυφλών παιδιών στην Αθήνα και τιμήθηκε από το Σώμα του Οδηγισμού. Πάντα πρώτη σε κάθε δύσκολο μετερίζι του εθελοντισμού. Η προσφορά της στο Τοπικό Οδηγικό Σώμα καθώς και στην ομάδα μας είναι γνωστή. Πάντα έτοιμη να προσφέρει προκειμένου ν’ ανακουφίζει κάθε πονεμένη ψυχή. Ο εθελοντισμός ήταν η κινητήρια δύναμή της. Αγωνιζόταν για την πρόοδο του νησιού μας και την ευτυχία των ατόμων.

Ως εργαζόμενη μητέρα και άριστη σύζυγος δεν έμεινε αμέτοχη στις δυσκολίες της ζωής.
Αντίθετα με σπουδαία ψυχική δύναμη τις αντιμετώπιζε και πάντα προχωρούσε με μοναδικό εφόδιο την πίστη της στον Θεό.
Καταφύγιο στα γηρατειά της ήταν η σπουδαία ενασχόλησή της το κέντημα. Κεντούσε το σύμβολο της Πίστεώς μας «Το Πιστεύω» και το χάριζε σε κάθε πιστό που το ήθελε.

Αυτή η κίνηση δρόσιζε την ψυχή της. Πιστεύουμε ότι αξίζουν πολλά να πούμε για την Άννα μας. Μόνο δύο λέξεις μπορούμε να πούμε, Άννα μας.
Σ’ ευχαριστούμε
Ο Θεός να σ’ έχει κοντά του. Πάντα θα ζεις στις καρδιές μας.
Καλό σου ταξίδι.

Το Τοπικό Τμήμα και η Ομάδα Συνεργασίας Οδηγισμού Ρόδου»

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου