Δεδομένη η βούληση του δημάρχου Ρόδου για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Δεδομένη η βούληση του δημάρχου Ρόδου για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Δεδομένη η βούληση του δημάρχου Ρόδου για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Η βούληση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, και της Δημοτικής Αρχής, να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, καταρχάς με το να δοθεί μία πολιτική λύση στο πρόβλημα με την πιστοποίηση, μη παρεκκλίνοντας από το νόμο, αλλά και με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εκφράστηκε από τον ίδιο ο οποίος παρέστη στη γενική συνέλευση της Εταιρείας, προχθές το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ).

Το «παρών» στη γενική συνέλευση, έδωσαν εργαζόμενοι στην Εταιρεία, με τον Πρόεδρό τους κ. Νίκο Ρεσβάνη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρός της κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, οι νομικοί σύμβουλοι των εργαζομένων κ. Μιχάλης Κόκκινος και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου ενώ το Εργατικό Κέντρο Ρόδου εκπροσώπησε το μέλος της Διοίκησής του κ. Ηλίας Μπούκλας (σ.σ. απόντος του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Εγγλέζου στην Αθήνα).

Στην ουσία, εκείνο που θα ζητηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι από τη στιγμή που περί τους 19-20 εργαζόμενους στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είναι πιστοποιημένοι για πυρόσβεση, να «τραβήξει» την πιστοποίηση και η Εταιρεία. Παράλληλα, με τις προσπάθειες που θα καταβάλλονται σε πολιτικό επίπεδο, οι εργαζόμενοι θα προσληφθούν από τον Δήμο με τετράμηνες συμβάσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, αυτά που έκαναν, δηλαδή, τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμαρχος
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης, ο Δήμαρχος, καταρχάς, εξήγησε: «Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, απαιτεί το Κράτος-θεωρώ σωστά-μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εταιρίες να είναι πιστοποιημένες από την Ακαδημία της Πυροσβεστικής, για θέματα πυρόσβεσης και δασοπυρόσβεσης. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εσωτερικών, στον Καλλικράτη, έχει θεσπίσει ότι για να μπορούν να υπάρχουν προγραμματικές συμβάσεις θα πρέπει να είναι πιστοποιημένη η Εταιρεία που συνάπτει την π.σ. με τον ΟΤΑ.

Αυτό, λοιπόν, δημιουργεί ένα θέμα-έχουμε βαρεθεί να λύνουμε θέματα τα οποία είναι λεπτομέρειες-αλλά εμείς οφείλουμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά μεν νόμιμα δε. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, η ανάγκη είναι για πολιτική λύση, είτε δυνατότητας πιστοποιημένων από την Πυροσβεστική ατόμων όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δηλαδή εφόσον 19 εκ των 47 εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είναι πιστοποιημένοι από την Πυροσβεστική Ακαδημία, να δεχθεί το Υπουργείο ότι αυτοί καλύπτουν, θεωρείται δηλαδή ότι η Εταιρεία «τραβάει» την πιστοποίησή της από τους εργαζόμενους που είναι πιστοποιημένοι ή να πιστοποιηθεί η Εταιρεία.

Διότι, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-και πολύ καλά κάνει κατά τη γνώμη μου-ξεκινάει πρόγραμμα πιστοποιήσεων Σωματείων και άλλων Οργανισμών από τον Σεπτέμβριο με ειδικό πρωτόκολλο το οποίο-ναι έχει δίκιο-λέει ότι την ώρα της φωτιάς τον λόγο τον έχει ένας και όλοι τον ακούνε αλλά πρέπει να είναι πιστοποιημένοι».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας:
«Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είναι αναγκαία για τον τόπο, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προσφέρει πάρα πάρα πολύ σημαντικό έργο, είτε σε θέμα δύσκολης στιγμής είτε σε θέμα λιακάδας και εύκολης στιγμής που είναι προστασία του περιβάλλοντος κτλ., όλα αυτά που ξέρουμε πολύ καλύτερα όλοι το τι προσφέρουν οι άνθρωποι αυτοί. Άρα, τουλάχιστον, από δικής μου πλευράς, εγώ εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου και ταυτόχρονα θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο, η πολιτεία σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία του κορωνοϊού και όλων αυτών που η πανδημία έχει προκαλέσει, να μπορέσει να προχωρήσει και αυτό το θέμα, παρά το γεγονός ότι μερικές φορές η επιτυχία κρύβεται στη λεπτομέρεια και η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτή, έχει ένα καταστατικό που της δίνει πολλές δυνατότητες. Βέβαια, δεν τους δίνει ούτε εργαζόμενους ούτε μισθοδοσία, ναι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά δίνει δυνατότητες για ΕΣΠΑ, για παράλληλες ενέργειες που θα την καταστήσουν απαραίτητη στον τόπο όπως είναι σε θέματα πυρανίχνευσης, σε θέματα επιτήρησης του περιβάλλοντος κτλ.».

Οι εργαζόμενοι
Την ικανοποίηση των εργαζομένων εξέφρασε, χθες, σε δηλώσεις του ο κ. Ρεσβάνης, λέγοντας ότι, κατά τη γ.σ., μίλησαν για το μέλλον της Εταιρείας. Όπως είπε, η Εταιρεία υφίσταται, υπάρχει το καταστατικό και υπάρχει ένα κώλυμα νομικό το οποίο μπορεί να ξεπεραστεί διότι βλέπουν τη στήριξη από τον Δήμο αλλά και την Περιφέρεια και πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου και ερμηνείας για να λυθεί. Δηλώνουν ικανοποιημένοι, τώρα θα πιάσουν δουλειά με μία τετράμηνη σύμβαση και πιστεύουν ότι μέσα σ’ αυτό το διάστημα το πρόβλημα θα λυθεί.
Είπε, ακόμη, ο ίδιος, ότι την Εταιρεία τη στηρίζουν και η Πυροσβεστική, ο κυνηγετικός σύλλογος, οι εθελοντές αλλά και όλη η κοινωνία και οι ίδιοι έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια ενώ έχουν εμπειρία και προτάσεις.

Ο κ. Νίκος Ρεσβάνης
Ο κ. Νίκος Ρεσβάνης

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας