Γ. Ματσίγκος: «Πρασινίστε» και εμβολιαστείτε για να στείλουμε τουρισμό μάς λένε οι τουρ οπερέιτορ

Γ. Ματσίγκος:  «Πρασινίστε» και εμβολιαστείτε για να στείλουμε  τουρισμό μάς λένε οι τουρ οπερέιτορ

Γ. Ματσίγκος: «Πρασινίστε» και εμβολιαστείτε για να στείλουμε τουρισμό μάς λένε οι τουρ οπερέιτορ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1119 ΦΟΡΕΣ

Με κραυγή αγωνίας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας να εμβολιασθούν μιλώντας στον “Sky Rodos”, τονίζοντας ότι όσο το νησί δεν «πρασινίζει» στους δείκτες της επιδημιολογικής κατάστασης και ο αριθμός των εμβολιασμένων παραμένει χαμηλός, κινδυνεύουμε να χάσουμε τη φετινή τουριστική σεζόν.

Διαφορετικά δε μας προωθούν οι μεγάλοι Τουρ Οπερέιτορ, τόνισε εμφαντικά, ενώ επιπλέον έκρουσε το καμπανάκι ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν κάποιες πτήσεις προς την περιοχή μας, λόγω της χαμηλής πληρότητας των αεροσκαφών.

«Αν θέλουμε να σώσουμε την οικονομία της Ελλάδας και της περιοχής μας, θα πρέπει να γίνει εκστρατεία εμβολιασμού από τους φορείς, για να πεισθεί ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεχίσει να τηρεί αυστηρή πολιτική για τα ταξίδια από τη χώρα, ο κ. Ματσίγκος επισήμανε ότι σημαντικό ρόλο λόγω του Brexit «παίζουν» και τα πολιτικο-οικονομικά παιχνίδια της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να κρατήσουν τον κόσμο εντός των συνόρων…

«Εύχομαι να μην ακολουθήσουν αυτή την τακτική και άλλες χώρες, γιατί θα χαθεί και ο Ιούνιος και γενικά η σεζόν, και πλέον θα υπολογίζουμε στα περσινά επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι από τη Σκανδιναβική αγορά στη Ρόδο έρχονται μόνο Σουηδοί τουρίστες, αφού οι Νορβηγοί και οι Δανοί θα ξεκινήσουν τα ταξίδια προς τη χώρα μας στο τέλος του μήνα και οι Φινλανδοί από τον Ιούλιο.

«Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ και να «πρασινίσουμε» άμεσα, γιατί έχουμε χαλαρώσει αρκετά. Βλέπω κόσμο να κυκλοφορεί χωρίς μάσκες στο δρόμο και να στοιβάζεται μέσα στα καταστήματα εστίασης και μάλιστα σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτό σε συνδυασμό με την αποχή μέρους του πληθυσμού από τους εμβολιασμούς θα μας στοιχίσει για την οικονομία της Ελλάδας και όχι μόνο της περιοχής μας. Μα πάμε να καταστρέψουμε τον τουρισμό; «Πρασινίστε» και εμβολιαστείτε μάς λένε ξεκάθαρα οι τουρ οπερέιτορ για να σας στείλουμε κόσμο.

Κινδυνεύουμε να μη συνεχίσουν και οι αεροπορικές εταιρείες να δρομολογούν κάποιες πτήσεις λόγω της χαμηλής πληρότητας των αεροσκαφών», είπε σχετικά ο κ. Ματσίγκος.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου