Μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus βρέθηκαν στο δημαρχείο της Ρόδου

Μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus βρέθηκαν στο δημαρχείο της Ρόδου

Μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus βρέθηκαν στο δημαρχείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus,η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου υποδέχτηκε ομάδα 22 εκπαιδευτικών, διευθυντών σχολείων και εκπαιδευτικών συμβούλων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ήταν ο φορέας υποδοχής και διοργάνωσε επισκέψεις στο Γυμνάσιο Γενναδίου, στο 2ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου, στο 4ο Λύκειο Ρόδου, στο 15ο Δημοτικό Ρόδου και στο Γυμνάσιο Έμπωνα.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών παρακολούθησε παρουσιάσεις για τη Γενική και την Επαγγελματική Εκπαίδευση, για τις δράσεις των σχολείων, για την τηλεκπαίδευση, για ψηφιακά εργαλεία που αξιοποίησαν οι εκπαιδευτικοί στη διάρκεια της πανδημίας και για πρωτοβουλίες στα σχολεία. Παράλληλα, η ομάδα ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις ιδιαιτερότητες των σχολείων στα Δωδεκάνησα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ρόδου έγιναν δεκτοί από τον κύριο Ταρασλιά, Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και την κυρία Καραμπίνη Μαρία.

Οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν από την υποδοχή και την ξενάγηση στο Δημαρχείο και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχιστεί η συνεργασία τους με τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων