M. Mαρκόπουλος: Δυσάρεστη εξέλιξη αλλά ελπίζουμε για τις 27 Ιουνίου

M. Mαρκόπουλος: Δυσάρεστη εξέλιξη αλλά ελπίζουμε για τις 27 Ιουνίου

M. Mαρκόπουλος: Δυσάρεστη εξέλιξη αλλά ελπίζουμε για τις 27 Ιουνίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3047 ΦΟΡΕΣ

Ο Ιούνιος είναι χαμένος μήνας για αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία

Έκδηλη είναι η απογοήτευση στη Ρόδο από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην εντάξει στην πράσινη λίστα για ταξίδια ούτε το νησί μας αλλά ούτε και κανέναν άλλον ελληνικό προορισμό.

Η Ελλάδα παραμένει στο… «πορτοκαλί» με τους προορισμούς που μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί για συγκεκριμένους λόγους και με περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να διαψεύδονται για μία ακόμα φορά οι ελπίδες των τουριστικών παραγόντων αλλά και του νησιού για άμεση ανάκαμψη της οικονομίας, από τη μαζική έλευση Βρετανών τουριστών.

Μάλιστα μιλώντας στη «Ρ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος έκανε λόγο για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς, όπως είπε, πρόκειται για μία πολύ δυναμική αγορά που θα μπορούσε να βοηθήσει τις αναιμικές πληρότητες των ξενοδοχείων για τον Ιούνιο.
Οι πληρότητες, όπως τόνισε, είναι πάρα πολύ χαμηλές εκφράζοντας την ελπίδα ότι στην επόμενη ανακοίνωση που θα γίνει στις 27 Ιουνίου η Ρόδος τουλάχιστον θα είναι στην πράσινη λίστα για τους βρετανούς τουρίστες.

Όμως μέχρι τότε θα εξακολουθούν να δημιουργούνται μεγάλα ελλείμματα στα ξενοδοχεία καθώς θα έχει συμπληρωθεί ενάμιση μήνας προβληματικής λειτουργίας από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.
Δυστυχώς ο Ιούνιος πλέον θεωρείται χαμένος μήνας για τη βρετανική αγορά. Αν δοθεί πάντως το πολυπόθητο «πράσινο φως» στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι σε μία εβδομάδα θα αρχίσουμε να έχουμε κίνηση.

Αλλά, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος, ακόμα και αν η Μεγάλη Βρετανία ανακάμψει, δεν φτάνει μόνο μία αγορά για να αλλάξει τα δεδομένα που υπάρχουν.

Τα ισχύοντα μέτρα ειδικά για τα τεστ που τηρούνται από τα κράτη και τις αγορές μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή όσων θέλουν να έρθουν για διακοπές στη Ρόδο και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα καθώς πρέπει να υποβάλλονται στα απαιτούμενα τεστ.

Πάντως δειλά-δειλά κάποιες αγορές αρχίζουν να ανοίγουν, όπως αυτή του Βελγίου, για την οποία ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου επισημαίνει ότι είναι μεν μικρή, όμως τις χρειαζόμαστε όλες, προσθέτοντας ότι το όποιο άνοιγμα γίνεται είναι θετικό. Δυστυχώς όμως πολλές αγορές είναι ακόμη κλειστές. Τέλος, υπογράμμισε ότι αν καταφέρουμε και μπούμε στην πράσινη λίστα, θα είναι πολύ σημαντικό αφού αυτό θα σημαίνει ότι τα επιδημιολογικά μας δεδομένα θα βελτιωθούν ενώ από την άλλη θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί. Ειδικά για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι η πολιτεία έχει κάνει το χρέος της και ότι είναι πλέον και η δική μας σειρά για να κάνουμε το ίδιο.

Βέλγιο: Χωρίς τεστ και καραντίνα οι εμβολιασμένοι που επιστρέφουν από «πράσινους» και «πορτοκαλί» προορισμούς
Από την 1η Ιουλίου, οι πολίτες του Βελγίου που επιστρέφουν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται σε πράσινη ή πορτοκαλί ζώνη δεν θα έχουν υποχρέωση για τεστ ή καραντίνα, εφόσον έχουν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή της χώρας.

Οι μη εμβολιασμένοι εξαιρούνται από την καραντίνα. Ωστόσο, οφείλουν να υποβληθούν σε τεστ PCR, με εξαίρεση τα παιδιά κάτω των 12 ετών που είναι κάτοικοι Βελγίου και όλα τα παιδιά κάτω των έξι ετών.
Αντίθετα η επιστροφή από χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη, θα απαιτεί τεστ χωρίς καραντίνα αν είναι αρνητικό, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για όσους έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από Covid-19. Σε αυτήν την περίπτωση το τεστ PCR θα πρέπει να γίνεται το νωρίτερο 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Η επιστροφή από ζώνες υψηλού κινδύνου, όπου εντοπίζονται ανησυχητικές μεταλλάξεις του ιού, απαιτεί από όλους δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα και τεστ PCR την πρώτη και την έβδομη ημέρα.
Οι κάτοικοι του Βελγίου που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, έχουν το δικαίωμα για δύο δωρεάν τεστ PCR το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Πτήσεις για Ρόδο από την Wizz Air Abu Dhabi
Όπως έγινε γνωστό, η Wizz Air Abu Dhabi λανσάρει νέες πτήσεις προς Μύκονο, Ρόδο και Κρήτη για αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας δυνατότητα για πτήσεις χαμηλού κόστος προς τα ελληνικά νησιά.
Η Μύκονος εντάσσεται στο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας στις 7 Ιουλίου.

Οι πτήσεις θα είναι non stop και θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, με κόστος μονής διαδρομής από 48 δολάρια.

Η Κρήτη εντάσσεται στο δίκτυο προορισμών στις 9 Ιουλίου, με πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.
Επίσης, οι πτήσεις για Ρόδο ξεκινούν από τις 12 Ιουλίου.
Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε πτήσεις προς τη Σαντορίνη. Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν συμφωνία σύμφωνα με την οποία οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν θα χρειαστεί να περάσουν από καραντίνα είτε κατά την άφιξη στον προορισμό είτε κατά την επιστροφή στην πατρίδα.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού