Αγώνα επιβίωσης δίνουν τα rent a car του νησιού

Αγώνα επιβίωσης δίνουν τα rent a car του νησιού

Αγώνα επιβίωσης δίνουν τα rent a car του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2517 ΦΟΡΕΣ

Τον δικό τους αγώνα δίνουν τα rent a car στο νησί για να επιβιώσουν αυτή τη δύσκολη χρονιά, με τη δεύτερη σεζόν εν μέσω πανδημίας, και το πιο επείγον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να είναι με το Γραφείο Συγκοινωνιών.

Για το πώς βιώνει ο κλάδος τους αυτή την περίοδο, μίλησε χθες, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Γραφείων Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου, «Ήλιος», κ. Στέργος Γιαννάς ο οποίος, αναφέρθηκε, καταρχάς, στη φετινή σεζόν λέγοντας ότι περίμεναν να είναι καλή αλλά δυστυχώς έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Παράλληλα, ως κλάδος, αντιμετωπίζουν και μία σειρά προβλημάτων που ήλπιζαν ότι θα λυθούν.

Το πιο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο φαίνεται να είναι με το Γραφείο Συγκοινωνιών, αφού ενώ έχουν σωρεία μεταβιβάσεων και αγορών αυτοκινήτων, όπως κάθε χρόνο στην έναρξη της σεζόν, δεν μπορούν να τα τεκμηριώσουν, επειδή οι υπάλληλοι έχουν πάρει άδεια και έχει μείνει μόνο ένας. Όπως είπε, από τη Διεύθυνση τους παρέπεμψαν στην Περιφέρεια αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάς, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι πάρα πολλά τα χρήματα που φεύγουν σε άλλες περιοχές της χώρας, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε το θέμα αυτό πάρα πολύ σοβαρό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να έχεις μία πηγή εισοδήματος και να κλείνεις τη στρόφιγγα» αφού το κάθε παράβολο που κόβεται για κάθε αυτοκίνητο που αγοράζεται ή μεταβιβάζεται μένει στον τόπο μας, αν το κάνουμε εδώ. Από τη στιγμή που θα φύγει εκτός, τα έσοδα αυτά τα παίρνουν άλλες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι στο νησί τα τοπικά γραφεία έχουν 5.500 οχήματα ενώ μαζί με τις ξένες Εταιρείες αυτά φθάνουν τα 8.500-9.000. Τα οχήματα που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση τώρα υπολογίζονται σε εκατοντάδες.

Το άλλο πρόβλημα είναι με την έλλειψη χώρων στάθμευσης. Όσον αφορά τα θέματα που έχουν με τον Δήμο και τις κλήσεις, είναι υπό διευθέτηση αν και θεωρούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τους στοχοποιούν λέγοντας ότι οι ίδιοι εισπράττουν χρήματα και δεν τα αποδίδουν στον Δήμο, «πράγμα το οποίο δεν ισχύει 100 τοις 100», όπως είπε.

Γενικά, ο κλάδος μετράει και τη μία ημέρα ενοικίασης διότι δεν είναι…εμπόρευμα να το βάλουν στο ράφι αλλά κάθε ημέρα είναι κρίσιμη και δεν ξανάρχεται πίσω. Επίσης, από πέρυσι έχουν καταθέσει το αίτημα και μέσω του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα, οι επισκέπτες ειδικά στα νησά, πρώτα να περνούν από test και μετά να έρχονται και το ίδιο να ισχύσει και για τον εσωτερικό τουρισμό.

Για τη σεζόν

Αποθαρρυμένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες rent a car σχετικά με την πορεία της φετινής σεζόν.

Όπως λέει ο κ. Γιαννάς, συνέχεια γίνονται κρατήσεις και ακυρώσεις, κάτι που δεν είναι καλό, υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία ευελπιστούν να λυθούν το συντομότερο για να έχουμε τουλάχιστον ένα καλό τετράμηνο γιατί δεν θ’ αντέξει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος ένα μεγάλο πλήγμα, δηλαδή να μη δουλέψει και φέτος ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα αφού κάθε μέρα που χάνεται είναι σημαντική για όλους και πρέπει και οι αρμόδιοι να το κατανοήσουν.

Σχετικά με κάποια θέματα που είχαν με τον χώρο στάθμευσης στην Ακαντιά, όπως είπε, τα συζήτησαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Δράκο και το Λιμενικό Ταμείο και βρήκαν λύση για να προωθούν τους επισκέπτες εκεί γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλουν και οι ίδιοι ο τουρίστας να επισκέπτεται την πόλη γιατί πολλοί έρχονται με τη συγκοινωνία και δεν έχουν το χρόνο να παραμείνουν και να ενισχύσουν την τοπική αγορά ενώ με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων ενισχύονται οι επιχειρήσεις.

«Πρέπει να δοθεί μία σοβαρή λύση για το θέμα της στάθμευσης», τόνισε ο κ. Γιαννάς γιατί δεν μπορεί τον Αύγουστο όλες οι θέσεις να είναι κατειλημμένες από εμάς.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο κέντρο της πόλης. Όπως εξηγεί, τα rent a car, μπορούν να έχουν μέχρι και δέκα οχήματα δίχως οριοθετημένο χώρο στάθμευσης, βάσει νόμου. Και γι’ αυτά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος χώρος.

Ο χώρος που παραχωρήθηκε στην Ακαντιά για το Σωματείο είναι και ένας χώρος που το γραφείο θα μπορεί να σταθμεύσει εκεί τα οχήματα που δεν τα χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή μέχρι να τα χρειαστεί ή να κάνει την παράδοση εκεί.

Ωστόσο, όπως λέει, ξεκίνησε η σεζόν αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει οι διαγραμμίσεις, η διαμόρφωση του χώρου ενώ μπαινοβγαίνουν τα μεγάλα φορτηγά και περιμένουν να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς