Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης σε παιδιά και ενήλικες σε Νίσυρο και Τήλο

Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης σε παιδιά και ενήλικες  σε Νίσυρο και Τήλο

Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης σε παιδιά και ενήλικες σε Νίσυρο και Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Μετά την αναστολή κατά τους προηγούμενους μήνες του ετήσιου προγράμματος εκστρατειών προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης σε παιδιά και ενήλικες ακριτικών περιοχών που εδώ και 28 χρόνια υλοποιείται από την «Ανοιχτή Αγκαλιά» λόγω της πανδημίας, οι εθελοντές Ιατροί και Νοσηλευτές των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» θα βρεθούν και πάλι κοντά στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, για να προσφέρουν εθελοντικά και με αγάπη όπως πάντα τις υπηρεσίες τους.

Ειδικότερα, από τις 10 έως και τις 17 Ιουνίου η ομάδα των περισσότερων από 15 εθελοντών ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων (παιδίατροι, καρδιολόγος, οδοντίατρος, ακτινολόγος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, δερματολόγος, παιδοχειρουργός), νοσηλευτικού προσωπικού και «εμψυχωτών», θα μεταβούν μαζί με τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό σε Νίσυρο και Τήλο, προκειμένου να παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διαγνωστικές εξετάσεις, βασικές ιατρικές πράξεις και προληπτική ενημέρωση σε περισσότερα από 200 παιδιά και 100 ενήλικες στα δύο νησιά.

Η περίοδος της πανδημίας αναμενόμενα ανέστειλε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις δράσεις της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» και κατ’ επέκταση την υλοποίηση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής, ωστόσο με την αρωγή και υποστήριξη των Χορηγών και Υποστηρικτών της δίνεται και πάλι η τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκστρατειών.

Λίγα λόγια για την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» των «Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Iατρικής» είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα της το Νοσοκομείο Παίδων Π. και Α. Κυριακού και ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας. Η αποδοχή της προσφοράς από τα παιδιά και τις οικογένειές τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών και στη στήριξη των Χορηγών, το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Διανομή κατσικιών για το Πάσχα από τον δήμο της Νισύρου

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών