Ένοχοι με ελαφρυντικά για την επίθεση σε Πακιστανούς

Ένοχοι με ελαφρυντικά για  την επίθεση σε Πακιστανούς

Ένοχοι με ελαφρυντικά για την επίθεση σε Πακιστανούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 698 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 31χρονος και 28χρονος που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος αλλοδαπών Πακιστανικής καταγωγής, σε χωριό της Ρόδου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών σε καθέναν από τους κατηγορουμένους, ποινή την οποία και ανέστειλε επί τριετία. Πρωτόδικα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον Σεπτέμβριο του 2017 οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι για τα αδικήματα της επικίνδυνης απρόκλητης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή, παράνομη οπλοχρησία και συμμορία και είχαν καταδικαστεί ο 31χρονος σε φυλάκιση 4 ετών και ενός μηνός μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και ο 28χρονος σε φυλάκιση 4 ετών και έξι μηνών επίσης μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, το περιστατικό είχε σημειωθεί σε χωριό της Ρόδου στις 20 Ιουλίου 2013 και αφορούσε την επίθεση που είχαν δεχτεί τρεις αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής από νεαρούς σε χωριό της Ρόδου.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο για επτά άτομα και συγκεκριμένα, για τέσσερις Έλληνες ηλικίας τότε: 23, 18, 16 και 16 ετών αντίστοιχα, καθώς και έναν 18χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο 20 Ιουλίου από αστυνομικούς , ενώ αναζητούνταν ως συνεργοί και άλλα δύο άτομα.

Τελικά στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν οι ηλικίας σήμερα 31 και 28 ετών αντίστοιχα άνδρες, καθώς και τρεις ανήλικοι για τους οποίους όμως η δικογραφία διαχωρίστηκε προκειμένου να λογοδοτήσουν στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά και από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας ξύλινα ρόπαλα, προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες σε (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν.

Εκτός από τους τέσσερις νεαρούς συνελήφθησαν και οι γονείς τους και με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι (εκτός από τον 31χρονο) προκειμένου να πραγματοποιηθεί προανάκριση για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, συμμορία και παραμέλησης ανηλίκου.

Σε ό,τι αφορά τον 31χρονο σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη, ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου είχε ζητηθεί η διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών