Νέα αναπτυξιακή συνάντηση στίβου στο Κορακόνερο

Νέα αναπτυξιακή συνάντηση στίβου στο Κορακόνερο

Νέα αναπτυξιακή συνάντηση στίβου στο Κορακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα γίνουν γνωστές οι συμμετοχές στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ (Κ16) της ΕΑΣ Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα». Αναλόγως των δηλώσεων από τα σωματεία ανά αγώνισμα θα προκύψει και το ακριβές πρόγραμμα, αλλά με βάση και το ενδεικτικό των διοργανωτών, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16.00 και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 20.30. Από τη διοργάνωση αυτήν θα προκύψουν και οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που φέτος θα γίνει σε πέντε ομίλους και όχι σε δύο όπως παλαιότερα, για ν’ αποφευχθούν οι πολλές μετακινήσεις.

Τα σωματεία από τα Δωδεκάνησα θα είναι στον 4ο όμιλο μαζί μ’ αυτά από Αθήνα, Κυκλάδες και Λέσβο και οι αγώνες θα διεξαχθούν στον Άγιο Κοσμά. Θα πρέπει να τονιστεί πως ο ΔΟΠΑΡ με μια αξιέπαινη πρωτοβουλία αποφάσισε στους αγώνες του Σαββάτου να καλύψει το κόστος φιλοξενίας των αποστολών από την Κω, την Κάλυμνο και την Πάτμο, στηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη.

Οι πέντε όμιλοι του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος:
Α) Ανατολική Μακεδονία και Θράκη – Κεντρική Μακεδονία (Ελευθερούπολη Καβάλας)
- Διοργανώτρια Ε.Α.Σ: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Β) Θεσσαλονίκη – Θεσσαλία – Δυτική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)
- Διοργανώτρια Ε.Α.Σ.: Θεσσαλονίκης.
Γ) Βόρεια Πελοπόννησος – Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ήπειρος - Κέρκυρα (Πάτρα)
- Διοργανώτρια Ε.Α.Σ: Βόρειας Πελοποννήσου

Δ) Αθήνα – Δωδεκάνησα – Κυκλάδες – Λέσβος (Άγιος Κοσμάς)
- Διοργανώτρια Ε.Α.Σ: Αθήνας
Ε) Πειραιάς και Νοτιοδυτική Αττική – Κρήτη – Χίος Σάμος – Ανατ. Στερεά Εύβοια. (Άγιος Κοσμάς)
- Διοργανώτρια Ε.Α.Σ: Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής
Κάποια σημαντικά στοιχεία του διασυλλογικού πρωταθλήματος μέσα από την προκήρυξη:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών», σε σωματεία – μέλη της διοργανώτριας Ε.Α.Σ. Για να μειωθούν οι μετακινήσεις και τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων, οι αθλητές – αθλήτριες που διαμένουν σε διαφορετική πόλη από την έδρα του σωματείου τους θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στον πλησιέστερο όμιλο με τον αποδεδειγμένο τόπο διαμονής τους και μετά από αίτημα του σωματείου τους προς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Σε κάθε περίπτωση οι αθλητές – αθλήτριες δηλώνουν συμμετοχή και αγωνίζονται σε ΕΝΑ μόνο όμιλο. Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν, με απεριόριστο αριθμό αθλητών - τριών σε κάθε αγώνισμα και με μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία. Στους διασυλλογικούς αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – τριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 1.200μ., 3.000μ., 100μ. με Εμπ. , 200μ. με Εμπ., 2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4 Χ 80μ., 4Χ200μ. (Μικτή) – 3Χ1.200μ.
ΒΑΔΗΝ: 5.000μ. Βάδην.
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 1.200μ., 3.000μ. , 80μ. με Εμπ., 200μ. με Εμπ., 2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4 Χ 80μ., 4Χ200μ. (Μικτή) – 3Χ1.200μ.
ΒΑΔΗΝ: 5.000μ. Βάδην.
ΑΛΜΑΤΑ: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Κ16 (Αγοριών - Κοριτσιών): Σε δύο αγωνίσματα, εκτός από δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.
Κ14 (2007 Αγοριών - Κοριτσιών): Σε ένα ατομικό αγώνισμα από τα παρακάτω ή στη σκυταλοδρομία 3Χ1.200 και ως δεύτερο αγώνισμα μπορούν να συμμετέχουν μόνο στη σκυταλοδρομία 4Χ80
Κ14 (Αγοριών – Κοριτσιών): 80μ. – 150μ. – 1.200μ.- Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος - Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός – 3Χ1.200μ. - 4Χ80μ.

ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Έξοδα μετακίνησης στους διασυλλογικούς αγώνες 2021 δεν θα δοθούν, αφού, αφ’ ενός μεν λόγω της αύξησης του αριθμού των ομίλων έχουν μειωθεί σημαντικά οι μετακινήσεις των σωματείων, αφ’ ετέρου δε οι διαθέσιμοι πόροι της ομοσπονδίας μας θα διατεθούν για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης των σωματείων στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Στις περιπτώσεις υποχρεωτικών διανυκτερεύσεων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, πιθανή κάλυψη περιορισμένων εξόδων θα εξετάζεται κατά περίπτωση.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης