Άμεσα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια

Άμεσα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια

Άμεσα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1654 ΦΟΡΕΣ

Άμεσα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Ρόδο, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, για την ανάθεση υπηρεσιών καθαρισμού και μισθώσεων απορριμματοφόρων.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε και έγινε εντονότερο τις τελευταίες ημέρες, τόσο στις συνοικίες όσο και σε ορισμένα σημεία στο κέντρο, καθώς πρόκειται για μεταβατική περίοδο μετά τη λήξη της πολυετούς σύμβασης διαχείρισης αποβλήτων.

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στη χθεσινή απόφαση της ΟΕ, μετά το παραπάνω, «…λαμβάνοντας υπόψη την κατάρτιση νέου διαγωνισμού ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, τις τροποποιήσεις του Ν.4412/2016 από το Ν. 4782/2021 που επιβάλλουν αναπροσαρμογές στην κατάρτιση των νέων συμβατικών τευχών και τους χρόνους που εκτιμώνται κατ’ αρχήν για την ολοκλήρωσή του, κρίνεται επιτακτική η ανάθεση υπηρεσιών για την υποστήριξη της καθαριότητας και τη στοιχειώδη εκτέλεσή της».

Έτσι, ο Δήμος προχωράει, ανά Δημοτική Ενότητα και σε όλο το νησί, στη μίσθωση απορριμματοφόρων και στις υπηρεσίες της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων.
Αναλυτικά, στη χθεσινή της έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς, η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε ομόφωνα τα παρακάτω που ήρθαν με τη μορφή του κατεπείγοντος:

1. Την ανάθεση των μισθώσεων απορριμματοφόρων με πλήρωμα στις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Αφάντου, Αρχαγγέλου, Πεταλούδων, Καμείρου, Αταβύρου, Λινδίων, Νότιας Ρόδου, για χρονικό διάστημα 92 ημερολογιακών ημερών.

2. Την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Αφάντου, Αρχαγγέλου, Πεταλούδων, Καμείρου, Αταβύρου, Λινδίων, Νότιας Ρόδου, για χρονικό διάστημα έως 85 εργάσιμων ημερών (6ήμερη εργασία ανά εβδομάδα) πλην Κυριακών και αργιών.

3. Οι αναλυτικές προϋποθέσεις και όροι των αναθέσεων θα περιγράφονται κατά την κείμενη νομοθεσία στις τεχνικές εκθέσεις της υπηρεσίας.
4. Οι συμβάσεις θα ανατεθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 με τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του Π.Υ. 2021.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Σε γραπτό σχόλιό του χθες ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο της Ρόδου, κ. Τάκης Πότσος, αναφέρει:
«Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ γίνεται με «διαπραγμάτευση» στις πλάτες του Ροδιακού λαού από τη Δημοτική Αρχή και τις εταιρείες στην ιδιωτικοποιημένη καθαριότητα.

Αφού απαξιώθηκε, αποδεκατίστηκε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και τη σημερινή η υπηρεσία της καθαριότητας στη Ρόδο με διάφορα προσχήματα, φτάνουν στο σημείο, απροσχημάτιστα πια, με «αναθέσεις» να επιλέγουν ποιος θα θησαυρίσει από την διαχείρισή της.

Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η εξέλιξη. Ο ένοχος γι’ αυτήν τη κατρακύλα είναι βασικά η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν σημαία όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, όπως και οι τοπικές αρχές που την ακολούθησαν.
Για το συμφέρον του Ροδιακού λαού που δοκιμάζεται από την ανέχεια και από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που ζει, η καθαριότητα πρέπει να γίνεται από δημοτική υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς