Σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις έξι εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ

Σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις έξι εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ

Σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις έξι εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1196 ΦΟΡΕΣ

Τη μετατροπή των συμβάσεων έξι εργαζομένων ΑμΕΑ σε αορίστου χρόνου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Πρόκειται για τους εργαζομένους στους οποίους είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες σε δηλώσεις του ο δικηγόρος τους, κ. Μιχάλης Κόκκινος. Όπως εξήγησε, μετά από περίπου 20 δίκες ανά τη χώρα, η πολιτεία νομοθέτησε να μετατρέπονται οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου μετά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που ήταν 3 συν 1. Αυτό, όμως, ο ΟΑΕΔ το έκανε 2 και υπάρχουν άνθρωποι που προσλήφθηκαν με τη λογική του 3 συν 1.

Έτσι, κατέληξαν μαζί με τη ΔΕΥΑΡ σε μία ενιαία απόφαση, να γίνει το αυτονόητο: ότι για ΑμΕΑ που λήγει η σύμβασή του μπορεί να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου εφόσον η υπηρεσία εξακολουθεί να τον θέλει στην δύναμή της.
Με τη χθεσινή απόφασή του, λοιπόν, το Δ.Σ. της Επιχείρησης αποφάσισε τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών, που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, σε αορίστου χρόνου.

Άλλα θέματα
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την Επιχείρηση αυτή την περίοδο, καταρχάς, ενημερώθηκαν ότι ήδη έχουν γίνει δεκτές οι δύο από τις τρεις προτάσεις που κατέθεσε η ΔΕΥΑΡ για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: πρόκειται για την πρόταση που υποβλήθηκε στην πρόσκληση ΑΤ02 για την αποχέτευση και είναι το έργο «αναβάθμιση-αντικατάσταση εξοπλισμού ΕΕΛ Ρόδου στη θέση Βόδι, με λειτουργία και συντήρηση», προϋπολογισμού 14.368.800 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ).

Επίσης, είναι η πρόταση που υποβλήθηκε στην πρόσκληση ΑΤ03 για εξοικονόμηση ενέργειας, και αφορά στο έργο «προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας στα δίκτυα πόσιμου νερού της ΔΕΥΑ Ρόδου», προϋπολογισμού 5.889.500 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ).

Μάλιστα, όσο αφορά σ’ αυτό το τελευταίο, όπως λέει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Βασίλης Μανέττας, θα αντικατασταθούν μηχανήματα και εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ σε όλο το νησί και θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, αυτή την περίοδο η Επιχείρηση θα ξεκινήσει γεωτρήσεις σε όλο το νησί ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού σε όλες τις περιοχές και μάλιστα στις 15 Ιουνίου αναμένεται να έρθουν στη Ρόδο και στελέχη του Ινστιτούτου γεωλογικών μελετών για να τους συμβουλεύσουν στο θέμα αυτό-σημειώνεται ότι δύο γεωτρήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη Μεσαναγρό ήταν ατυχείς.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο