Έντονη αντιπαράθεση για την «καμπάνια» εμβολιασμού

Έντονη αντιπαράθεση για  την «καμπάνια» εμβολιασμού

Έντονη αντιπαράθεση για την «καμπάνια» εμβολιασμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 782 ΦΟΡΕΣ

«Συμμαχία»: «Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας ο περιφερειάρχης»

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή από τη μία πλευρά και παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου από την άλλη ξέσπασε την Κυριακή για την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή και τη διαφημιστική καμπάνια των ιδιωτών γιατρών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές, που συνοδεύτηκαν από οξείς χαρακτηρισμούς, στο πλαίσιο ανακοινώσεων οι οποίες συνεχίστηκαν και χθες, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Η αρχή έγινε από την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού η οποία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η ανεπάρκεια δεν κρύβεται με φιέστες και κουβέντες πεζοδρομίου. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής:
«Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης.

Με όρους πεζοδρομίου κατέβασε πολύ το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην προσπάθειά του, να εκμηδενίσει όσους θεωρεί αντιπάλους του και στην προκειμένη περίπτωση τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».
Έκοψε έτσι κάθε νήμα που θα μπορούσε να τον συνδέσει με την πολιτική και κυρίως την υγιή πολιτική, που ακόμη και μέσα από αντιπαραθέσεις οδηγεί σε αποτέλεσμα για τον τόπο.

Συμπεριφέρεται αλαζονικά και αγνοεί επιδεικτικά ακόμη και αυτούς που έχουν γνώση επί της πανδημίας, δηλαδή τους γιατρούς και ιδίως εκείνους που είναι μέλη της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».
Αγνοεί και στοχοποιεί, κάθε φορά που υπάρχει υψηλού επιπέδου πρόταση και τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου.
Είναι φανερό πως έχει συμπλέγματα, συμπεριφέρεται αλαζονικά και επιτίθεται ιδιαίτερα σε όσους διαθέτουν πτυχίο σχολής ΑΕΙ. Ο ίδιος όμως τι πτυχίο διαθέτει;
Όλα αυτά γίνονται για να μην φανεί η πλήρης αποτυχία και κυρίως η ανεπάρκεια της περιφερειακής αρχής στη διαχείριση των θεμάτων που καίνε τον κόσμο.

Να θυμίσουμε πόσες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ωφελήθηκαν από τη «ΝΗΣΙδΑ»;
Αυτό δεν συνιστά επιτυχία αλλά παταγώδη αποτυχία. Θέλει να δείξει στον κόσμο, πως είναι παντογνώστης και στην οικονομία και στο marketing και στον τουρισμό και παντού. Όμως από το φαίνεσθαι, στην πολιτική μετράει το αποτέλεσμα. Και στην προκειμένη περίπτωση είτε δεν υπάρχει είτε είναι το χείριστο.
Επίσης συνεχίζει να παρουσιάζει ως άθλο το έργο κατασκευής της γέφυρας στον προορισμό Μάκκαρη ενώ έγινε απλώς το αυτονόητο.

Θα θυμίσουμε για άλλη μια φορά γιατί η περιφερειακή αρχή έχει και επιλεκτική μνήμη τα έγγραφα των Τεχνικών Υπηρεσιών που δημοσίευσε το www. Zougla.gr για την επικινδυνότητα της γέφυρας και οδήγησε στην εντολή απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων από την υποδομή.

Η αποτυχία και στο θέμα των εμβολιασμών δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ακριβή καμπάνια ενημέρωσης εκ των υστέρων.
Ούτε με ακριβές φιέστες και πανηγύρια ούτε και με κουβέντες του πεζοδρομίου μπορεί να κρυφτεί πλέον η ανεπάρκεια και η πλήρης αποτυχία σας και αυτό είναι τοις πάσι φανερό…»

Απάντηση περιφέρειας
Σε απάντηση που έδωσε την ίδια ημέρα στην παράταξη του κ. Γλυνού η περιφέρεια τονίζει τα εξής:
«Η παθολογική αγάπη που τρέφει για τα ψέματα η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, σίγουρα χρήζει ιατρικής γνωμάτευσης.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η χυδαία διαστρέβλωση, με δύο διαδοχικές ανακοινώσεις, της παράταξης Γλυνού και του περιφερειακού συμβούλου Μανώλη Σαρικά, των όσων ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου επαίνεσε τους γιατρούς που υπηρετούν στον α’ και β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό σποτ ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης όσον αφορά τον εμβολιασμό.

Σε Δελτία Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα ο Μανώλης Γλυνός και ο Μανώλης Σαρικάς, ισχυρίζονται ψευδώς ότι ο Περιφερειάρχης κατηγόρησε τους γιατρούς, για την πρωτοβουλία τους! Άλλο ένα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο ψέμα, αφού μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν: να προσπαθούν με ξεδιάντροπα ψέματα να καλύψουν την άβυσσο του πολιτικού κενού που τους διακρίνει, αλλά και που κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά τους καταπίνει. Μα τελικά, δεν αισθάνονται ίχνος ντροπής;
Η εμμονή στην πιο χυδαία πολιτική λειτουργία που γνώρισε ο τόπος μας, συνεχίζεται και δυστυχώς δεν μπορεί να ερμηνευθεί πλέον με όρους πολιτικής.

Ο Περιφερειάρχης ουδέποτε κατέκρινε τους γιατρούς που έκαναν καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, το αντίθετο μάλιστα έγινε. Τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, έδωσε συγχαρητήρια στους γιατρούς για αυτή την πρωτοβουλία. Η ξεδιάντροπη ψευδολογία των Μανώλη Γλυνού και Μανώλη Σαρικά, σύνηθες πλέον φαινόμενο, κατεβάζει το επίπεδο της πολιτικής στο μόνο που ο ίδιοι μπορούν να σταθούν, στον πάτο. Αύριο θα διανεμηθεί δημόσια τόσο το ηχητικό όσο και το video της συνεδρίασης για να θαυμάσει η κοινωνία για μία ακόμα φορά την ξεδιάντροπη, ξετσίπωτη ψευδολογία του Μανώλη Γλυνού και του Μανώλη Σαρικά».

Μ. Σαρικάς: «Ο περιφερειάρχης ξεπέρασε ακόμα και  τον εαυτό του ως προς την αλαζονεία και  την πολιτική εμπάθεια»
Μ. Σαρικάς: «Ο περιφερειάρχης ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του ως προς την αλαζονεία και την πολιτική εμπάθεια»

Ανακοίνωση Μ. Σαρικά
Επί του θέματος ο περιφερειακός σύμβουλος της «Συμμαχίας» γιατρός Μανώλης Σαρικάς σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:
«Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ο κύριος Περιφερειάρχης ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του ως προς την αλαζονεία και την πολιτική εμπάθεια. Αντί να ευχαριστεί τους ιατρούς και τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, που έχουν γνώση για τα ιατρικά θέματα και προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που έφερε η πανδημία, απεναντίας τους κατηγορεί.

Οι Ιατροί Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης είναι αυτοί που έβγαλαν σποτάκι για τη διαφήμιση και τη σημασία των εμβολιασμών, βάζοντας ρεφενέ ο καθένας από την τσέπη του, είναι αυτοί που εθελοντικά και αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο της Καλλιθέας, είναι αυτοί που κατέθεσαν πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο του Απριλίου και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη καθυστέρηση στους εμβολιασμούς στη Ρόδο μας, υποστηρίζοντας τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων και ξύπνησαν τον κοιμώμενο περιφερειάρχη ώστε να απαιτήσουμε τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων, είναι αυτοί που ζήτησαν να γίνει διαφημιστική καμπάνια από τη περιφέρεια για προώθηση των εμβολιασμών, είναι αυτοί που η κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δώσει συγχαρητήρια για τη συμβολή τους ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας .
Έρχεται λοιπόν ο κ.Περιφερειάρχης και επιτίθεται σφόδρα στους ιατρούς Α κα Β βαθμού αυτοδιοίκησης ως και στον Ιατρικό σύλλογο Ρόδου.

Κατά τον κ.Περιφερειάρχη η προσπάθεια που γίνεται για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τη πανδημία και τους εμβολιασμούς από τους ιατρούς είναι σε λάθος κατεύθυνση και μόνο αυτός γνωρίζει το σωστό, και ότι τουλάχιστον για μένα προσωπικά ότι δεν έχω ταπεινά κίνητρα.

Ως παντογνώστης και σοφός που είναι να μας πει σε ποιο πανεπιστήμιο φοίτησε για να πάμε και εμείς οι γιατροί να πάρουμε λίγη γνώση . Ζητώ από τον κ Περιφεριάρχη να σταθεί στο ύψος του και να μην υποβιβάζει το θεσμικό του ρόλο , να μάθει να σέβεται την επιστημονική κοινότητα και να ασπάζεται τις γνώμες των ειδικών»

Απάντηση Χαρούλας Γιασιράνη στην παράταξη Γλυνού
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η αντιπεριφερειάρχης υγείας πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη απαντώντας με ανακοίνωσή της στην παράταξη της «Συμμαχίας» αναφέρει συγκεκριμένα:
«Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και εγώ έχουμε συγχαρεί πολλές φορές δημόσια την πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών γιατρών Α΄και Β΄βαθμού για το τηλεοπτικό σποτ για τον εμβολιασμό.
Αυτό, εύκολα αποδεικνύεται από τα αρχεία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Στις 10/06/21, μέρα που συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Μανώλης Σαρικάς κατέθεσε πρότασή του για δημιουργία νέας καμπάνιας για τον εμβολιασμό, δράση όμως η οποία ήταν ήδη προγραμματισμένη και δρομολογημένη από την Περιφερειακή Αρχή, αναρτημένη στη «Διαύγεια» (την οποία όπως φαίνεται επιλεκτικά παρακολουθούν) και είχα ανακοινώσει λίγες μέρες πριν δημόσια.

Δεν μας εκπλήσσει πια η πολιτική τακτική του ψεύδους, την οποία χρησιμοποιούν για να καλύψουν την πολιτική τους ανεπάρκεια. Την αναγνωρίζουν και οι πολίτες.
Η πανδημία δεν είναι για μας χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι χώρος συστράτευσης υγιών δυνάμεων απέναντι στη σοβαρότερη κρίση που περνά η ανθρωπότητα».

Πυρά και από τον Χαράλαμπο Κόκκινο
Η περιφερειακή αρχή και κυρίως ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δέχθηκε πυρά και από τον επικεφαλής της παράταξης: «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» Χαράλαμπο Κόκκινο ο οποίος σε δική του ανακοίνωση υπογραμμίζει τα εξής:
«Με την απουσία πτυχίου και πιστοποιημενης επιστημονικής γνώσης ή με τον «εκτός σειράς» εμβολιασμό του στη Χάλκη θα πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν ο κ. Χατζημάρκος;

Στις δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία μας και με την τουριστική περίοδο να μετατίθεται για τον... Ιούλιο (!) θα περίμενε σοβαρότητα και αποτέλεσμα από τους διοικούντες, ιδιαίτερα από τον κ. Χατζημάρκο και την πολιτική παρέα του... Δυστυχως με την αλαζονικη στάση τους «βανδαλίζουν» την πολιτική ζωή του τόπου και χωρίς αυτοκριτική, επιτίθενται στη διαφορετική άποψη, οικειοποιουνται πλήρως και με πολιτική αθλιότητα το Γραφείο Τύπου της Π. Ν. Α. και - πιθανά ως «νεόπλουτοι»-

δαπανούν μεγάλα ποσά σε διχαστικές «χορηγούμενες αναρτήσεις» στο διαδίκτυο !
Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου είναι πολιτικό ουραγός και πάλι! Σύρθηκε πίσω από τις εξελίξεις!
Θυμήθηκε στα... μέσα Ιουνίου 2021 να δημιουργήσει και να προωθήσει διαφημιστικό που να παροτρύνει το κοινό να εμβολιαστεί!

Καθυστερημένη και πολιτικά ανίκανη για μια ακόμα φορά η ηγεσία της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου!
Η ομάδα των επιστημόνων - ιατρών αυτοδιοικητικων πρωτοπόρησε. Με δικά τους έξοδα δημιούργησαν και στέλνουν εδώ και αρκετές ημέρες και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλογου Ρόδου το δικό τους μήνυμα για τους εμβολιασμούς!

Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα! Είμαστε πλέον χρονικά στο ...και 5'.... και καθυστερημένα διατίθενται χρήματα του Ελληνικού λαού για διαφημιστικό σποτ και... ταυτόχρονα ο κ. Χατζημάρκος «ποζάρει» και αναρτά φωτογραφίες του στο «περιβόητο» Γραφείο Τύπου της Π. Ν. Α. καλώντας τον κόσμο σε εμβολιασμό!
Όσοι δεν εμβολιαζονται κατά του covid δεν είναι οι ελάχιστοι «αρνητές» του ιού... Είναι πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενημερώνονται για προβλήματα που προκύπτουν και ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία τους μελλοντικά.

Απαντήσεις θέλουν από επιστήμονες για να πειστούν! Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει σίγουρα ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου που δεν διαθέτει πτυχίο ή η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας που όρισε και... δεν έχουν σχέση ούτε και με την ιατρική επιστήμη!

Αντί να σιωπούν.... ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ!
Νομίζουν ότι η κοινωνία ξέχασε ότι η Δικαιοσύνη ερευνά τον «εκτός σειράς εμβολιασμό» του κ. Χατζημάρκου στη Χάλκη και την πανελλήνια κατακραυγή που δέχτηκε η δικαιολογία του ότι «περίσσευε» το εμβόλιο που χρησιμοποίησε! Ο άνθρωπος που φωτογραφίζεται περισσότερο και από τα τοπικά .... «μανεκέν» δεν πρόβαλε-περίεργως...-στο κοινό ούτε το πρώτο εμβολιασμό του-προ μηνών - στη Χάλκη ούτε πως και πού εμβολίαστηκε στη δεύτερη δόση....
Τότε ούτε μας γνωστοποίησε την παρέα του και το ιδιωτικό σκάφος που τους μετέφερε εν μέσω lockdown ούτε φωτογραφήθηκε για τον εμβολιασμό του και ούτε βρήκε χρόνο... να παροτρυνει τους πολίτες να εμβολιαστούν! Τότε.... σιώπησε!

ΥΓ1:Το Περιφερειακο Συμβουλίο Ν. Αιγαίου ήταν θετικό στο να υπάρχει σοβαρή και υπεύθυνη «καμπανια» υπέρ των εμβολιασμών κατά του covid και είχε συζητηθεί και στο παρελθόν σε συνεδρίαση του... Η πολιτικη υποκρισία, ο σχεδιασμένος διχασμός, η έλλειψη αυτογνωσίας και τα «κούφια λόγια» είναι αποκλειστικοτητα... Χατζημάρκου!
ΥΓ2: Στη Γερμανία, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσοι εμβολιαστηκαν εκτός σειράς παραιτήθηκαν! Στη Θεσσαλονίκη δύο Αντιδήμαρχοι διαγράφηκαν από τη Ν. Δ. και παύθηκαν από τη θέση τους... Ο κ. Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου ίσως «έπεισε» τη Ν. Δ.και ας παλέψει να πείσει και την Ελληνική Δικαιοσύνη...

Όμως η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπέρασματά της για τον εμβολιασμό του... Άλλωστε οι περισσότεροι περιμέναμε τη σειρά μας να εμβολιαστούμε και κάποιοι δεν πρόλαβαν «να θωρακιστούν» και «έφυγαν» από κοντά μας λόγω του ιού....
ΥΓ3: Το mega- εμβολιαστικο στη Ρόδο δημιουργήθηκε από κεντρικούς φορείς, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία( όχι από την Π. Ν. Α.)! Λειτουργεί χάρη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ενημερώνουμε ότι... οι επισκέπτες-συνοδοί υπουργών και άσχετοι με την ιατρική επιστήμη που φωτογραφίζονται εκεί διαρκώς -ευτυχώς- δεν εμβολιαζουν τον κόσμο.....ούτε τον πείθουν να εμβολιαστεί!».

Θ. Σωτρίλλης: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει  κρεμαστάρια...
Θ. Σωτρίλλης: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

Κριτική και από Θωμά Σωτρίλλη
Έντονη κριτική άσκησε στην περιφερειακή αρχή και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος γιατρός Θωμάς Σωτρίλλης, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:
«Καλή φώτιση σε όλα τα μυαλά γιατί αποδεικνύεται καθημερινά ότι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια. Αναφέρομαι στην τοποθέτηση του περιφερειάρχη που αφορά την εμπλοκή των αυτοδιοικητικών ιατρών στους εμβολιασμούς.

Οι ιατροί που εξελέγησαν στην αυτοδιοίκηση έδωσαν πολύ πριν εξετάσεις στην τοπική κοινωνία και πέτυχαν. Και τώρα προσπαθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες στη διαχείριση της πανδημίας.
Δυστυχώς δεν πρέπει κατά τη λογική των αρχόντων να φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι που είναι ειδήμονες σε θέματα υγείας. Τα γνωρίζουν όλα. Το αλάθητο του ΠΑΠΑ. Έτσι πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ».

Τοποθέτηση Βαγγέλη Μανδρακού
Από την πλευρά του ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου γιατρός Βαγγέλης Μανδρακός, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:
«Η χυδαιότητα του περιφερειάρχη με τις χθεσινές δηλώσεις του ξεπέρασε κάθε όριο.
Μιλά για σοβαρότητα και συστράτευση αυτός που ΑΓΝΟΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδου και τη ΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που ΕΧΕΙ να συνεργαστεί με τον Ι. Σ. Ρ. για τα θέματα της πανδημίας και για την πορεία των εμβολιασμών, αμφισβητώντας και υποβαθμίζοντας ακόμα και το πετυχημένο σποτάκι που έβγαλε ο ΙΣΡ με τη συμμετοχή ιατρών μελών του, νοσοκομειακών και ιδιωτών από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις και του Δημοτικού Συμβουλίου και του περιφερειακού Συμβουλίου.

Προφανώς δεν ειναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ένας επιστημών και ειδικά ΓΙΑΤΡΟΣ ειναι πρώτα απ´ολα ΓΙΑΤΡΟΣ και ΟΧΙ πολιτικός που ειναι μια προσωρινή ιδιότητα. Εδώ ταιριάζει απόλυτα αυτό που λέει για σύμπλεγμα κατωτερότητας. Του ιδίου!
Λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. Δεν εμπίπτει στην ειδικότητά μου. Μιλάει για κριτική «επιπέδου χαμαιτυπείου»!!!
Μια κριτική επιβεβλημένη και εποικοδομητική για θέματα υγείας τι σχέση μπορεί να έχει με ένα χαμαιτυπείο; Αναγνωρίζω ότι σε αυτή τη ζωή δεν είναι όλες οι γνώσεις απόρροια μιας επιστημονικής η θεωρητικής κατάρτισης, αλλά υπάρχει και η γενικότερη κοινωνική «μόρφωση» και σε ορισμένες περιπτώσεις η ΠΕΙΡΑ!
Για να τα λέει αυτά ο «λατρεμένος» μας περιφερειάρχης κάτι θα ξέρει παραπάνω! Δεν εξηγείται αλλιώς. Υπό αυτήν την έννοια όπως λένε και στο πόκερ πάω πάσο.»

Περιφέρεια: H γνωστή παρέα έστησε πάλι το γαϊτανάκι του ψεύδους και της πολιτικής αθλιότητας

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η περιφέρεια αναφέρει τα εξής:

«Χθες, δεσμευτήκαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα το video από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, για πολλοστή φορά συνεχάρη τους γιατρούς της αυτοδιοίκησης για την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν ένα σποτ για τον εμβολιασμό. Σήμερα το κάνουμε, γιατί εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ.

Παρά ταύτα, οι γνωστοί «χορωδοί» έπιασαν πάλι δουλειά! Είναι η γνωστή παρέα – πχ Γλυνός, Σαρικάς, Νικητιάδης, Μανδρακός, Κόκκινος κλπ - που σε κάθε ευκαιρία δίνει ρεσιτάλ πολιτικής μνησικακίας. Ο ένας μετά τον άλλο, με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα social media, με επιχειρήματα που αντιγράφει ο ένας από τον άλλο, έστησαν πάλι το γαϊτανάκι της πολιτικής αθλιότητας. Καμία σημασία δεν έχει αν για μια ακόμη φορά ψεύδονται συνειδητά και εν γνώσει τους. Σημασία έχει μόνο ο στόχος της κατασυκοφάντησης της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου προσωπικά, ακόμα κι όταν υπάρχουν τα video που τους διαψεύδουν και τους ξεγυμνώνουν. Η αυτογελοιοποίηση - είναι το μόνο που καταφέρνουν – γι αυτούς είναι αμελητέα μπροστά στην εμμονική ανάγκη τους να χυδαιολογήσουν κατά της Περιφερειακής Αρχής.

Υπάρχει εξήγηση για την πρωτοφανή νοσηρότητα στην οποία προσπαθούν χρόνια τώρα να μπολιάσουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι η συνειδητοποίηση της ανεπάρκειάς τους, της αδυναμίας τους να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις, σε μια εποχή που, όσα όλοι αυτοί εξέφραζαν στο παρελθόν, έχουν ξεπεραστεί οριστικά. Ο αρνητισμός τους απέναντι σε κάθε τι θετικό που γίνεται, είναι απόρροια του πολιτικού κενού που τους διακρίνει. Είναι οι "εραστές του τίποτα", οι φορείς του ιού της μιζέριας, που τρέφονται και βολεύονται με το «όσο χειρότερα τόσο το καλύτερο».

Η Περιφερειακή Αρχή, δεν θα τους κάνει τη χάρη. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην προσπάθεια όλων αυτών να κρατήσουν τον πήχυ στον πάτο, διότι μόνο τον πάτο μπορούν να υπερβούν. Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να αντιτάσσει την αλήθεια στα ψεύδη που τόσο μεθοδικά και συντονισμένα διακινούν, όση χολή κι αν χύσουν.

Άλλωστε, το ψέμα έχει πάντα «κοντά πόδια» και όσο να το «ψηλώνουν» οι ψεύτες, έχει κι αυτό τα όρια του. Δεν μπορεί να «υπερβεί» την αλήθεια.

Στο video που επισυνάπτεται, από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος συγχαίρει για πολλοστή φορά τους γιατρούς της αυτοδιοίκησης για το σποτ του εμβολιασμού: Επί λέξει, λέει τα εξής:

«Πριν ξεκινήσουμε την επαφή μας για να “χτίσουμε” αυτό το σποτ η οποία έχει γίνει εδώ και περίπου 10 μέρες, είδαμε μια πρωτοβουλία από τοπικό ιατρικό προσωπικό που είναι στην αυτοδιοίκηση, οι οποίοι έβγαλαν ένα σποτάκι. Έχω μιλήσει δεκάδες ίσως φορές, δημόσια, σε Μέσα Ενημέρωσης και έχω δώσει τα συγχαρητήρια μου σε αυτούς που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία και συμμετέχουν στο σποτάκι. Οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι, είναι μέλη της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι η κα Καββάδα, είναι ο κ. Σαρικάς για παράδειγμα. Έχω δώσει τα συγχαρητήριά μου για αυτήν την πρωτοβουλία. Αυτό το οποίο έκαναν, τους τιμά. Πραγματικά τους τιμά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ δημόσια, όπως το κάνω κάθε φορά που μιλάω».

Για άλλη μια φορά, οι ψευδολόγοι αποκαλύπτονται! Όσοι παρόλα αυτά εξακολουθούν να περιφέρουν στα social media τη μιζέρια και την απογοήτευσή τους για κάθε τι θετικό που συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο απομονώνονται, όλο και περισσότερο συρρικνώνονται. Με κάθε δημόσια παρέμβασή τους, το μόνο που επιβεβαιώνουν, είναι η πλήρης αναντιστοιχία τους με την εποχή και τα ζητούμενά της.

Το έχουμε ξαναπεί. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει γυρίσει σελίδα. Και οι σελίδες με περιεχόμενο δεν γυρίζουν ποτέ αθόρυβα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας